Mikaela, Rebecka och Moa fixar ridklubbens lucia-show

Jisses så nervösa vi ska va’ på fredag. Men på lördag ska allt klaffa.

Rebecka Wågström, Mikaela Sjöberg och Moa Sjöström har jobbar hela hösten med ett projekt som på lördagskvällen ska utmynna i en lucia-show i Arjeplogs ridklubbs ridhus.

Rebecka Wågström, Mikaela Sjöberg och Moa Sjöström har jobbar hela hösten med ett projekt som på lördagskvällen ska utmynna i en lucia-show i Arjeplogs ridklubbs ridhus.

Foto: Bertil Sundkvist, Nyheter i Norr

ARJEPLOG2009-12-08 06:00
Mikaela Sjöberg, Rebecka Wågström och Moa Sjöström har planerat hela hösten och på lördag ska de presentera sitt skolprojekt - en Lucia- show på Arjeplogs ridklubb.
Mikaela Sjöberg och
Rebecka Wågström kallar sig själv hästtjejer. De har ridit sen barnsben hemma i Örnsköldsvik och under studietiden på Hornavan-skolan i Arjeplog har de deltagit i Arjeplogs ridklubbs aktiviteter. Förra året hade Mikaela sin egen häst stationerad i Arjeplog.
Moa Sjöström kommer från Sorsele. Hon har kommit med i projektet trots avsaknad av hästbakgrund. Hon kompletterar Mikaela och Rebecka. Dessutom ska lucia-showen nå längre än bara till hästfolket.
- Vi vill bjuda alla på show, förklarar Mikaela och räknar upp allt som publiken kommer att bjudas på under lördagskvällen.
Många aktiviteter
- Maskeradhoppning, dressyr, Pistvakt-spex, luciatåg och så kommer Brukshundsklubben att visa upp sig. Årets ridlärare ska koras och bästa häst i ridskoleverksamheten ska utses. Dessutom ska två klasskompisar sjunga, de är väldigt duktiga, påstår Mikaela som också lovar prova-på-ridning för de minsta.
Mikaela och Rebecka har varit med och arrangerat lucia-shower hemma i Örnsköldsvik med det var ändå läraren, ridintresserade Laila Lundgren, som tipsade om inriktningen på projektet i Arjeplog.
- Vi kollade intresset i klubben. Vi skrev ner förslag och bad om synpunkter. Och sen hade vi ett möte, berättar Mikaela.
Ett 40-tal klubbmedlemmar är nu involverade i arbetet med och omkring
lucia-showen.
Mikaela, Rebecka och Moa hoppas att allt ska gå bra och att det ska bli början till en tradition. Och förhoppningsvis ger deras projekt ett ekonomiskt tillskott till ridklubbverksamheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om