Mathörnan öppnar igen efter renovering

"Extreme home makeover" är bara förnamnet när Mathörnan i Arjeplog öppnar igen efter tre månaders omfattande renovering. Ändå är inte allt klart. Ägaren Tair A-Ali ska fortsätta bygga och göra en genomgång till sin andra Arjeplogsrestaurang Frasses/Harrys.

Inget är sig likt efter tre månaders renovering av Mathörnan. Ägaren Tair A-Ali och chefskocken Karim Ameziane är nöjda.

Inget är sig likt efter tre månaders renovering av Mathörnan. Ägaren Tair A-Ali och chefskocken Karim Ameziane är nöjda.

Foto: Bertil Sundkvist, Nyheter i Norr

ARJEPLOG2012-02-08 06:00

Tair A-Ali förklarar genom att använda sig av ett arabiskt ordspråk.

- En hand har svårt att klappa.

Han menar att två restauranger i samarbete kan bli ett bra koncept.

Inte minst vid pubkvällar och vid arrangemang som lockar mycket folk.

Redan på tisdagskvällen var det något av smygpremiär.

Golvvärme
Renoveringen är total. Köket är nytt och toaletterna är värda höga betyg. Restaurangen har försetts med golvvärme och allt är omgjort.

Det är med tanke på framtida utbyggnader.

Det enda som är sig likt är att Karin Ameziane är chefskock och att dagens rätt är den det ska vara på en onsdag - palt.

Mathörnan kommer att köra på i gammal god stil med hemlagad husmanskost som dagens rätt och restaurangmeny på eftermiddagar/kvällar.

Tair A-Ali förklarar att byggarbetena kommer att fortsätta senare i vår när vinterns biltest/högsäsong är över.

Till sommaren ska allt vara klart, inklusive en ny uteservering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om