Lyktan öppnade för ungdomshäng

I går var det premiär för ungdomshäng på Hotell Lyktan. Något som fick positiv respons bland de unga.

Det är i loftvåningen på utbyggnaden av Hotell Lyktan som ungdomar från sjunde klass och uppåt kommer att kunna hänga framöver.

Det är i loftvåningen på utbyggnaden av Hotell Lyktan som ungdomar från sjunde klass och uppåt kommer att kunna hänga framöver.

Foto: Sofie Abrahamsson

ARJEPLOG2012-10-13 04:44

I ungefär två år har Arjeplogsungdomarna varit utan en ungdomsgård. Kommunen behövde spara pengar och stängde den enda samlingsplats som fanns. Sedan dess har bland annat Shell och Kalles kiosk blivit de nya ungdomsgårdarna. Det såg bland andra Émilie Söderberg och hennes syster Cecilia Larsson.

"Uppenbart behov"
- Vi har ju en jättefin lokal och det är uppenbart att det finns ett behov, därför tänkte vi satsa och se vart det bär, säger Émilie Söderberg.

Hon är en av några unga vuxna som kommer att ansvara för hänget med ungdomar från sjunde klass och uppåt, och hon hoppas på bra respons.

- Vi kommer att börja med att ha öppet fredagar mellan 20.00 och 23.00, men ser vi att behovet finns är det inte omöjligt att det blir fler kvällar.

Inför premiären har man tänkt på både det ena och det andra i aktivitetsväg.

- Singstar, dansmattor, biljard, spel, fika. Och det där är ett pingisbord som vi köpt in, pekar Émilie.

Alla välkomna
Hotell Lyktan är visserligen en pingstförsamling, och det är många ungdomar från församlingen som kommer att ansvara för ungdomsgården, men alla är välkomna, poängterar Émilie Söderberg.

- Det här kommer inte att vara några församlingsträffar, hit ska alla kunna komma oavsett om man är troende eller ej. Det enda vi kräver är att besökarna ska vara nyktra och drogfria.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om