Lyckad tävlingsdebut för Sofia i Bodyfitness

Sofia Holmner från Arjeplog överraskade inte minst sig själv genom att bli trea i sin tävlingsdebut i Bodyfitness. I tävlingen, Sweden Grand Prix i Varberg, deltog såväl rutinerade svenskor som internationellt starkt motstånd.

Sofia Holmner från Arjeplog kom trea i sin första Bodyfitness-tävling.

Sofia Holmner från Arjeplog kom trea i sin första Bodyfitness-tävling.

Foto: HENRIK FINNSON

ARJEPLOG2009-04-17 06:00
Sofia Holmner har alltid tyckt om att träna. Hon har spelat fotboll och innebandy och tävlat i simning och testat armbrytning. För att få inspiration i sin träning besökte hon förra året Fitness-festivalen i Göteborg. Där halkade hon in hos Gymgrossisten som lät besökare fotografera sig, med tanke på att rekrytera nya modeller. Det blev en tävling och Sofia vann omröstningen.
- Jag har känt för att prova på bodyfitness. Så nu har jag kört stenhårt. Egentligen har det tagit all min tid, säger Sofia.
Och det har gett resultat. Det blev en lyckad debut. Tävlingen i Varberg gick i tre ronder. De tävlande visar upp sig i såväl baddräkt som bikini. Domare särbedömer framsida, baksida och från sidan.
- Man får inte vara för mager, och inte för stor, sen ska man också se sund och frisk ut, säger Sofia.
Hon har nu satt upp nästa mål, SM i oktober. Till den tävlingen tänker hon bli ännu bättre. Och så ska hon finslipa detaljer med posering och justera baddräkten och bikinin.
- Det är viktigt att posera på rätt sätt, säger hon.
Men hon ska också bygga upp muskler.
- Det är något som tar tid, och det gäller att äta rätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om