På onsdagsförmiddagen besökte kultur-, fritids- och utbildningsnämnden fritidshemmet. Och det var droppen.
- De som beslutar om sån här verksamhet borde prova på att jobba här, säger fritidspedagog Annett Holmström.
Hon och hennes kollegor menar att de inte får förståelse för det jobb de gör, i alla fall inte från kfu-nämnden.
- Jag är less på allt tjafs, vi är fullvuxna och borde respekteras i våra yrkesroller, säger Louise Munther.
Ständig oro
- Vi orkar inte längre, det är nära till sjukskrivningar, påstår Inga-Lill Lundqvist och tillägger:- Dråpslagen kommer på varandra, det är diskussion om luften, om brandsäkerheten och nedskärningar. Vi får gå med en ständig oro.
- Annett Holmström är trött på alla konsekvensutredningar och arbetsgrupper och Louise Munther påtalar hur tålmodiga alla varit.
- I tre års tid har personalen varit positiv till förändringar, även om vi inte önskat någon förändring. Vi har gått in med en positiv attityd och i höstas trodde vi att vi skulle få en lugn och trygg miljö och att vi skulle kunna strukturera upp verksamheten. Men det kommer ju nya direktiv var 14:e dag.
Indragen tjänst
71 barn är inskrivna på fritids. Det går 12 barn per personal. Personalen har fått besked om att en halv tjänst ska dras in.- Det går inte. Vi hinner inte med barnen. Istället för att göra vårt jobb ska vi diskutera förändringar i personalstaben. Får vi behålla den personal vi har och får arbetsro kan vi skapa en bra verksamhet, säger Louise Munther.