Doktorsgårdens närmaste granne var Arjeplogs sjukstuga. För doktor Einar Wallquist var det naturligtvis praktiskt. Han hade nära till arbetet och det var nästan ett måste. För ordet vikarie fanns knappast och särskilt inte ordet stafettläkare. Doktorn tjäntgjorde i princip dygnet runt.
2 000 böcker
Doktorsgården var inte bara bostad. Det liknade en kulturens högborg i Arjeplog. Förutom sin egen litterära gärning där boken "Kan Doktorn komma" är mest känd samlade doktorn på sig litteratur. Biblioteket på andra våningen i doktorsgården innehåller cirka 2 000 volymer.Doktorn var också konstnär. På väggarna finns hans egna målningar men också verk av andra konstnärer. Det finns till och med karikatyrer av doktorn. Många var också konstnärsbesöken. Nils Dardel besökte doktorn 1939 och det blev ett konstnärligt utbyte som kom att påverka doktorns porträtteknik.
Kungar och prinsar
Andra som gästat Doktorsgården är Prins Wilhelm, makarna Myrdahl och författarinnan Alice Lyttkens. I samband med Silvervägens invigning och invigningen av bysten av Doktor Wallquist framför Silvermuseet var konung Carl XVI Gustaf gäst.Numer har gården några hundra besökare varje sommar. För guidning svarar Silvermuseets personal. I samband med hemvändardagar i Arjeplog vill de flesta se det hus som doktorn bodde i.
Många har en bild av huset efter besök de gjorde som barn. Sören Östberg som numer bor i Alvik och deltog i hemvändardagen berättade att han och de andra barnen som bodde i arbetsstugan blev bjuden till doktorsgården. Då var Sören tio år.
Sitt andra besök gjorde han i somras, som hemvändare, 56 år gammal.