Fast nämnden uttrycker sig mer diplomatiskt. Beslutet som fattades på onsdagen lyder så här: "När ekonomin tillåter ska nämnden behandla ärendet på nytt".
Sedan konstaterar ordföranden Rolf Laestander (S) apropå de ekonomiska prognoserna:
- Det ser ännu sämre ut för 2014 än det gör i år.
Privata kooperativet Blåklockans förskola har överklagat barn- och utbildningsnämndens beslut att avslå fortsatt stöd för barn med särskilda behov. Nämnden beslöt att vidhålla sitt tidigare beslut och med röstsiffrorna 5-2 röstades Elisabeth Bramfeldts (V) förslag om att fortsatt bidrag till stöd ska utgå med motivering att barnets behov av särskilt stöd ska vara avgörande om assistent ska beviljas.
Samma öde gick Frida Karlmans brev med klagomål över indragna assistenter på Blåklockan och i grundskolan.
En incident som inträffade under hösten, att tre pojkar i årskurs 1 tog sig över Öbergaskolans staket och ut på nattgammal is har resulterat i en anmälan till Arbetsmiljöverket. Förslag till lösning av problemet är att sätta upp ett högre staket och anställa en skolvärdinna på halvtid som rastvakt.
Ja till högre staket
Barn- och utbildningsnämnden säger nej till skolvärdinnetjänsten men skriver till tekniska kontoret med begäran om ett högre staket runt Öbergaskolan.
Elisabeth Bramfeldt menade att integreringen av ensamkommande flyktingar i Arjeplog har misslyckats. Hon föreslog att ungdomarna på flyktingboendet Pangea ska äta sin frukost i Hornavanskolans matsal och middagar på Kyrkholmsskolan.
- Det innebär mer integration och mer besparingar.
Förvaltningschef Monica Westman fick i uppdrag att undersöka policyn för elevers badande och varför det är olika badtider för pojkar och flickor, såväl i klasser i grundskolan som för boende på Pangea.
I besparingens tecken berättade förvaltningschef Monica Westman att det finns förslag att dra in frukten för elever, den pedagogiska lunchen för lärare och mellanmålet för högstadieelever.