Hon jobbar i ett projekt där poliser från Sverige utbildar lokala poliser i samverkan mellan andra aktörer. Under totalt fyra veckor per år är Tina Hallin i Moldavien och lär polisen där nyttan med samverkan mellan polis, kommunen och andra aktörer.
– Vi utbildar dem i hur vi arbetar i Sverige. Det är ett förhållningssätt, de arbetar inte riktigt som vi gör. Vi har en ganska nära kontakt med allmänheten, det har man inte i Moldavien. Där pratar man inte med barn och gamla tanter på byn eller i stan. Där jobbar man som polis och gör ingripandeverksamhet och inget annat, säger Tina Hallin.
Enligt Tina Hallin har polisen i Moldavien inte så högt förtroende från allmänheten.
– Vi försöker att få dem att förstå att det handlar om att samverka även där och vara lyhörd, vi försöker få dem att tänka om lite.
Hallin berättar om en utbildning de haft under våren.
– Det var en man som bor i en by som var väldigt negativ, de hade varken råd eller tid sa han och menade att allting kostade pengar. Men innan de här dagarna var slut så bad han om ursäkt. Det var som att han fick upp ögonen för att man kan tänka lite annorlunda, berättar Tina Hallin.
Själv tycker hon att utbildningsinsatserna i Moldavien är mycket givande även för egen del.
– Det är kul och jag känner att det är ganska begränsat med utvecklingsmöjligheter när man arbetar på en liten ort. Då tror jag att man ska få göra lite annat ibland, annars blir det så mycket slentrian. Man kommer ju tillbaka med ny kunskap som man kan använda.