Hon fick jobb via hårt jobb

ÅTERVÄNT. Magdalena Rosie, 33, har tillträtt ett chefsjobb för hotell Silverhatten och Kraja fritidsanläggning.- Det är inte varje dag man får en sån här chans i Arjeplog, konstaterar hon och medger att erbjudandet kom lägligt. Jag har just gift mig och jag vill bo någonstans.

Arjeplog2006-06-13 00:00
Magdalena Rosie är Arjeplogstjejen som gått den långa vägen.

- Jo, det kan man säga. Min karriär har inte gått via skolbänken precis.

Hon ger en bild av sin meritlista, och den är tämligen lång. Efter gymnasiet gick hon en
turism- och reselivsutbildning i Älvsbyn.

- Sen har jag jobbat som au-pair i Bayern i Tyskland, tre somrar på hotell på Kreta, tre vintrar i Österrike, två somrar i Portugal och de senaste fyra åren på en förstklassig japansk restaurang i Aspen, Colorado, USA.

Magdalena poängterar att det var en särskild restaurang.

- Jo, vi hade såna gäster som Bill Clinton och Maria Carey.

Kom tillbaka

Magdalena Rosie har aldrig släppt greppet om sin hembygd. Under USA-åren kollade hon in nyheter från Arjeplog via Internet och läste om utvecklingen inom biltestnäringen i Arjeplog och hon uppfattade hotellvd:n Jan Edvardsson som en frisk fläkt i Arjeplog. Och när Magdalena kom till Arjeplog träffade hon Jan Edvardsson.

- Han ville att jag skulle jobba för honom. Och det är ju inte varje dag man får en sån chans.

Magdalena ville nämligen slå ner sina bopålar. Hon är nygift och väntar tillökning i september-oktober.

I jobbet hon tillträder ingår mycket planering. Både med aktiviteter och med personal. Hon kommer att basa för ett 60-tal medarbetare.

- Men jag gillar att planera, och jag är perfektionist. Fast barn hade jag inte planerat just nu, men det är bara att gilla läget.

Magdalena Rosie har inga planer på att "flytta berg" för att det ska märkas att hon börjat ett nytt jobb.

- Det är många rutiner som ska fungera. Jag hoppas kunna förbättra något och använda mig av de kunskaper jag förvärvat under åren inom branschen. Jag vill presentera något spännande för gästerna och till vintern vill jag att det ska märkas en förändring i baren.

Arbetet just nu består i att styra upp sommarprogrammet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om