Gamla brandstationen kan bli trevåningshus

Gamla brandstationen, gamla tvättinrättningen, gamla polisstation. Huset har genom åren haft många namn, men huset i centrala Arjeplog i vilket Ninas Boutique är inrymd kan komma att bli ett trevåningshus.

ARJEPLOG2013-06-20 06:01

Stiftelsen Arjeplogshus har begärt en detaljplaneändring för fastigheten som gör det möjligt att inreda en tredje våning med såväl vindskupor som lägenheter. Miljö-, bygg- och räddningsnämnden ställer sig positiv till begäran.

Kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson är ordförande i styrelsen för Stiftelsen Arjeplogshus.

– Stiftelsen vill få möjligheterna utredda. Sedan får vi undersöka möjligheterna att finansiera en ombyggnad, säger hon.

Beviljade bygglov

Miljö-, bygg och räddningsnämnden beviljade följade byggnadslov:

Fredrik Söderberg, Lycksele, för fritidshus på Mellanström 2:56.

Christer och Christine Rydmell, Borlänge, för fritidshus på Forsudden 2:7.

Torbjörn Pedersen, garage på Jäckvik 1:180.

Ansökan från Andreas Karlsson och Agnes Alnqvist om att få bygga permanent boende på Östra Uddjaur 1:15, Ånge, samt ansökan från Daniel Svensson om att få bygga på Mellanström 1:47 måste kompletteras. Byggnadsinspektör Mats Abrahamsson fick delegation på att bevilja bygglov när handlingarna är fullständiga.

I ett remissyttrande över revidering av Norrbottens regionala miljömål säger miljö-, bygg- och räddningsnämnden i Arjeplog att människor ska kunna få leva och verka i fjällmiljö samt att natur- och kulturvärden ska bevaras och utvecklas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om