”För vi har tagit studenten”

Lövsprickningen har just startat, termometern orkar knappt över plus tio och den blomstertid, som man sjunger om vid skolavslutningarna, är på villovägar. Det hindrade dock inte 28 studentmösseförsedda att springa ut, våryra, redo att ta emot släktens hyllningar.

Annika Wilhelmsson och Torbjörn Jonsson med sonen Jonas Jonsson som siktar på fem års studier i Luleå.

Annika Wilhelmsson och Torbjörn Jonsson med sonen Jonas Jonsson som siktar på fem års studier i Luleå.

Foto: Bertil Sundkvist

ARJEPLOG2015-06-10 18:58

Dessförinnan hade alla finklädda, från avgångselever till lärare och närstående, firat en högtidlig avslutning i Arjeplogs sporthall med stipendieutdelning, sång- och musik, betygsutdelning och några obligatoriska tal.

Skolchef Malin Westling bad gymnasisterna att blunda och tänka efter hur det var första skoldagen, och hur det sen blev med facit i hand.

– Hoppas det blev mycket mer än ni förväntade och att det uppstått många ”lyckliga slumpar”. Det är i oplanerade möten forskningen kan göra framsteg och det finns forskare som menar att misstag är nödvändiga för att nå kunskap. Fast ni kanske inte begått några – även om det kan vara värdefullt.

Visdomsord

Rektor Roy Andersson strödde också visdomsord.

– Det som varit går inte att göra något åt men ha inte för mycket fokus på framtiden, tänk på nuet, fånga dagen och lev efter det.

För den musikaliska underhållningen svarade Meja Aheinen Westerlund och Emelie Ahlström med sång till Jonas Olssons och Julia Karlberg ackompanjemang.

Adele Westergård och ­Josefine Moregård fick Lions stipendium på 5 000 kronor var som stimulans för fortsatta studier och för att de varit goda föredömen.

Skolans ”polar-pris” tilldelades Mattias Persson och Erik Sahlin. Joel Lundberg fick motta Byggnadsindustrins yrkesnämnds pris som årets maskinförare.

Positiv skoltid

Elevernas tal hölls av Ella Karolina Juuso och Anton Malm. Ella Karolina tackade sina klasskamrater för all hjälp och berättade om en positiv skoltid.

– Och har man överlevt tre år på gymnasiet då klarar man allt i livet, sa hon.

Anton Malm erkände att han hittat kärleken i Arjeplog och att han fått många vänner för livet.

Jonas Jonsson kom från Jämtland för att gå skola i Arjeplog.

– Jag har haft tre fantastiska år som jag inte skulle vilja ha gjort någon annanstans, sa han och styr nu vidare sin kosa för fem års studier på Luleå Tekniska högskola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om