Sju har sökt rektorstjänsten

Totalt sju personer har sökt tjänsten som rektor för grundskolan i Arjeplog. En av dem är Helene Lindberg som i dag är tillförordnad rektor.

Totalt har sju personer sökt jobbet som rektor på Silverskolan i Arjeplog. Rekryteringsarbetet är inte helt färdigt än, men ambitionen är att rektorn börjar vid terminsstarten. (Arkivbild)

Totalt har sju personer sökt jobbet som rektor på Silverskolan i Arjeplog. Rekryteringsarbetet är inte helt färdigt än, men ambitionen är att rektorn börjar vid terminsstarten. (Arkivbild)

Foto: Sofie Abrahamsson

Arjeplog2021-12-06 21:30

Som vi tidigare skrivit söker Arjeplogs kommun ny rektor till Silverskolan. Sedan 1 september är Helene Lindberg tillförordnad och har tjänsten terminen ut. I grunden arbetar hon som biträdande rektor på skolan. 

Ansökningstiden gick ut i slutet av november och dessa personer har sökt tjänsten: Helene Lindberg, Sara Sundström, Erik Quist, Gabriela Gabrielsson, Mikael Eriksson, Abdi Mohamad Yusuf och Beatrice Åberg.

Utbildningschefen Fredrik Westerlund säger att rekryteringsarbetet går bra, men att det inte är helt färdigt ännu.

– Vi har intervjuat ett par kandidater och kommer att erbjuda någon av dem tjänsten. Jag har pratat med en i dag och ska prata med en till under dagen. Sedan beror det naturligtvis på om de behöver betänketid eller så, men det känns bra från mitt håll, sa han under måndagsförmiddagen.

Ambitionen är att rektorn ska börja i samband med vårterminens start. Fredrik Westerlund är glad över antalet sökande.

– Det är jättekul. Rektor är ett jättesvårt jobb, både att kvalificera sig för och att inneha, säger han och fortsätter.

– Det är alltid lite nervöst att lägga ut en sådan tjänst, det behövs en bra person på den posten och det är inte så lätt, men att vi då har många sökande och starka kandidater att intervjua är en lättnad och det bådar gott inför framtiden.

Planen framöver är att utöka tjänsten som biträdande rektor på skolan från halvtid till heltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!