Dans till favoriterna – sen är det slut

Nästan fyra år och tio danser.Nu ger Motionsdansens vänner i Arjeplog slaget om publiken och dansen förlorat. Men det blir en sorti med värdighet. Ett av Sveriges populäraste dansband spelar nämligen upp till sista dansen.

Motionsdansens vänner i Arjeplog laddar för sitt sista, och förhoppningsvis största, arrangemang. Från vänster: Britt Wiklund, Karen Ingebrigtsen, Sonja Ruth, Georg Lestander och Carola Wiklund.

Motionsdansens vänner i Arjeplog laddar för sitt sista, och förhoppningsvis största, arrangemang. Från vänster: Britt Wiklund, Karen Ingebrigtsen, Sonja Ruth, Georg Lestander och Carola Wiklund.

Foto: BERTIL SUNDKVIST

ARJEPLOG2014-06-19 17:08

Kärntruppen i Motionsdansens vänner sitt runt kaffebordet hemma hos Karen Ingebrigtsen. Våfflor, grädde och jordgubbar serveras. Det är planeringsmöte på gång. Men det är också som ett sorts gravöl. Det är planering för föreningens sista arrangemang innan allt är slut. Det är planering inför dansen den 1 juli med favoritorkestern Streaplers.

– De är bäst, förklarar Karen som var den som tog initiativet som gjorde att Streaplers kommer till Arjeplog.

– Det var i Storuman förra sommaren. Det var paus och vi gick ut. Jag fick se Streaplers trummis och gick fram till honom och frågade om orkestern skulle kunna tänka sig att komma till Arjeplog och spela. Vi bytte telefonnummer och skulle hålla kontakt, berättar Karen.

Till slut blev det bestämt att orkestern, som för övrigt är ett av tre dansband som nominerats till titeln årets dansband, skulle spela i Arjeplog i juli, i samband med andra spelningar i norra delen av landet.

Publiken svek

Motionsdansens vänner startades för att ge det dansande folket i Arjeplog möjlighet att börja dansa igen. Men det blev inte som Karen Ingebrigtsen och hennes gelikar hoppades. Istället för stigande besökssiffror på arrangemangen blev det tvärtom.

Medlemmarna har bakat och sålt bröd och skänkt priser till lotterier som anordnats, allt för att få det hela att gå ihop.

Sonja Ruth vill rikta ett tack till alla som ställt upp och hjälpt föreningen. Hon säger:

– Vi ville skapa danstillfällen för de som vill dansa nyktert. Och vi ville dela med oss glädjen av dans.

Första dansen som anordnades i samband med vintermarknaden 2011 löste drygt 140 personer biljett. Sedan har det minskat. Förhoppningen är att avslutningen ska hyfsa till siffrorna, kanske kan man till och med ställa till med en rekorddans.

– Vi kommer att servera våfflor med grädde och sylt, säger Britt Wiklund nästan förföriskt.

Och Karen Ingebrigtsen som glädjer sig över att hennes favoriter spelar säger:

– Man behöver ju inte dansa, man kan komma till dansen bara för att lyssna till musiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om