Bostäder på holme i Arjeplog

Hildas holme på Lugnetområdet i Arjeplog kan bli bostadsområde. Miljö-, bygg- och räddningsnämnden godkänner ett förslag till ny detaljplan och skickar ut ärendet för samråd. Bland annat vill man ha yttranden från berörda fastighetsägare.

Här på Hildas holme i centrala Arjeplog vill kommunen tillåta bebyggelse. (Arkvibild)

Här på Hildas holme i centrala Arjeplog vill kommunen tillåta bebyggelse. (Arkvibild)

Foto: Bertil Sundkvist, Nyheter i Norr

ARJEPLOG2011-03-18 06:00

Hildas holme var bebodd in på 1970-talet. Därefter användes holmen av Lugnetskolan som lekplats. Nu vill kommunen utreda möjligheter att bygga en fastighet i två våningar för att skapa ett attraktivt boende på det strandnära stället.

Arjeplogs församling vill flytta klockstapeln i Laisvall från den försålda tomten till centrum av Laisvall. En person i Laisvall har motsatt sig detta men miljö-, bygg- och räddningsnämnden har inget att erinra mot flytten.

Mbr-nämnden beviljade följande bygglov: Gunhild Davidsson för fritidshus på Sundnäs 1:9, Lars Eringdahl för fritidshus på Tjärnberg 1:2, Robert Baum för fritidshus på Bredviken 1:33, AB Nian/Adam Nilsson fritidshus på Bredviken 1:32, Thomas och Nina Wassler fritidshus på Bredviken 1:29, Vincent Månström fritidshus på Adolfström 1:7, Stefan Hallnor på Lippi 1:6 och Thomas Nilsson fritidshus på Lövnäs 1:26.

Mbr-nämnden vidhåller sitt beslut att avslå ansökan från Maria Sirwiö om bygglov mot gällande plan på Jäckvik 1:1180.

Nämnde avslår också ansökningar från Jensen Björnar och Kitt Johansen som vill bygga garage på Laisvall 7:9 respektive 7:5 då det strider mot detaljplan.

Mbr-nämnden har inget att erinra mot att Thure Holmström beviljas markupplåtelse för jaktkoja på Arjeplogs kronoöverloppsmark, Aleb Istjakk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om