Båt- och trollingklubb laddar för jubileum

I månadsskiftet juni-juli arrangerar Arjeplogs Båt- och trollingklubb det tionde Lapplandsmästerskapet. Det är inte klart med kringaktiviteterna men klubben lovar att det blir något extra. Bland annat har prissumman fördubblats.

ARJEPLOG2011-01-22 06:00

Årets Lapplandsmästerskap som är jubileum blir som sagt något extra. Vinnaren belönas med 40 000 kronor, tvåan får 20 000 och trean 10 000 kronor. Dessutom brukar tävlingens prisbord digna av övriga priser.

120 medlemmar
Årets första tävling blir dock Marknadsnappet under Vintermarknaden där klubben medverkar. Där utlottas en bil och förstapriset består av en summa av 20 000 kronor.

Under året genomförs också Arjeplogsmästerskapet i fem deltävlingar.

Klubben har cirka 120 medlemmar. En tiondel deltog på årsmötet på onsdagskvällen. Bland besluten kan nämnas att bryggavgiften höjdes med 100 kronor och att den som har bryggplats och inte deltar vid sjösättning och upptagning får betala en extraavgift.

Styrelsen omvaldes och består av Håkan Sundström, ordförande, Lars-Gunnar Gyllenberg, Siv Lestander, Karen Ingebrigtsen, Martin Bergström, Mauri Liikamaa och Monica Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om