Under torsdagskvällens årsmöte för föreningen berättade Eva R Löfstrand om händelsen i samband med att Gunilla Lindfors avtackades för sitt mångåriga arbete för föreningen.
Jodå, Bengt Lindström målade kåtan och den har sedan använts såväl i Arjeplog som på andra ställen i Sverige och uppmärksammats stort.
Många förslag
Årsmötet beslutade att ge styrelsen i uppdrag att bilda en kommitte som ska utreda framtiden för kåtan. Till kommitten adjungeras Rolf Wallström och Johan Fjellström som anmälde sitt intresse till detta.Bland förslagen som nämndes var att bygga in kåtan i en trä- och glasbyggnad, att impregnera den eller att tillverka en kopia.
Johan Fjellström berättade att Arjeplogs Företagarförening har uttryckt saknad över att inte kåtan reses i Arjeplogs centrum längre.
Eva R Löfstrand omvaldes som ordförande. Övriga i styrelsen Gunborg Ångman, Anneli Qvarnström, Inger Flinkfeldt samt nyvalda Karin Dahlen.
Ersättare: Inger Westerlund och Rolf Wallström.
Bland de närvarande på årsmötet lottades två priser ut. Konstverket av Knut Bårges vanns av Gunborg Ångman och Trädgårdskalendern av Mona Rönnholm.
Följande vinnare drogs i konstlotteriet: Tyrone Stenlund, Sonja Jonsson, Eva Bergarp, Valle Davidsson och Hans-Albert Lindgren.
Årsmötet beslutade att från och med nästa konstlotteri göra en förändring. För att gynna de som närvarar vid årsmötet ska högst 50 procent av vinsterna kunna gå till medlemmar som inte deltar. Vid årsmötet på onsdagskvällen gick alla vinster i konstlotteriet till medlemmar som inte deltog i mötet.
Vid årsmötet medverkade Christina Sundqvist som berättade om höstens kulturrally. Som avslutning gjordes en resa i chokladens tecken. Anneli Qvarnström berättade om choklad på ett inspirerande sätt och sedan fick deltagarna smaka på en kvartett chokladtårtor som var förföriskt goda. Hon varnade dock för effekterna. Hon berättade bland annat om Madame de Pompadour, som aldrig tog med sig en karl i sängen, utan att först ha bjudit honom på minst tre koppar varm choklad. Varnade gjorde också den belgiske läkaren Louis Lemery, men det var redan 1702. Han hade konstaterat att choklad hade förmågan att väcka kärlekslustarna.
Björn-Ove Svahn underhöll vid mötet både med dragspel, sång och fiolspel.