Vädret bjöd på strålande sol och plusgrader både fredag och lördag vilket gjorde vistelsen på marknadsplatsen till ett rent nöje, tyckte de. Som vanligt var det mest besökare under lördagen.
Samtliga knallar som Nyheter i Norr pratade med var nöjda med försäljningen trots att det var mindre folk än vad det brukar vara. Försäljningsmässigt märkte de ingen skillnad under lördagen.
En av dem som var här för första gången lovordade både besökarna och arrangörerna.
– De är så glada och trevliga kunder och marknaden här är så bra arrangerad med god service.
Många pratade om varför antalet knallar har minskat. Marknaden i Östersund, som är en mycket stor marknad, hölls också i helgen, många av de kringresande marknadsknallarna valde nog att vara där, trodde en av knallarna.
Karl-Erik Westerberg från Alvik, Luleå, stack ut med sin rävskinnsmössa. Mössor som han tillverkar själv med hjälp av en körsnär. Han sålde också Lulesnaran, en rävsnara som är en egen uppfinning.
Han har varit på marknaden i Arjeplog under många år och tyckte att affärerna hade gått bra trots att de varit mindre besökare.
– Lulesnaran har jag sålt sedan 80-talet, det är snarorna som jag säljer mest av, sa han.
För första gången på marknaden var Sonny Lidén från Sandefjord i Norge. Han är svensk men är gift med en norska och har bott i Norge i fem år. Han sålde smycken, bland annat ringar av tungsten, ett volframhaltigt mineral. Paret bedriver en nätbutik och är för närvarande ute på en norrlandsturné, där de åker runt på olika marknader. Han var också nöjd över försäljningen.
Som vanligt är det många aktiviteter i Silvermuseets lokaler under marknaden. Där har det pågått utställningar, föreläsningar och försäljning av ortens hantverkare.
Eva Öhrling från Norrbottens läns hemslöjdförenings slöjdklubb fanns också där för att lära ut hur man gör ett ullmonster. Ett arrangemang som var välbesökt av barn men även en del vuxna provade på.
Den planerade epa-traktorutställning som skulle arrangeras, fick ställas in.
Endast tre personer hade anmält sitt deltagande av dessa tre lämnade två återbud och den tredje kom aldrig till utställningsplatsen.
Martin Stråmo, utvecklingssekreterare vid Arjeplogs kommun, var ansvarig för arrangemanget. Han hade fått vinster till ett värde av drygt tusen kronor från ortens företagare.
– Vi kommer att försöka göra någonting igen, då får vi hoppas på bättre uppslutning. Vinsterna kommer att lämnas tillbaks, sa han.