Annorlunda musikkafé med biskopen på visit

”Man har inte roligare än man gör sig”, konstaterade biskop Hans Stiglund efter sin första dag av biskopsvisitationen i Arjeplog. Och dagen slutade uppsluppet med en gospelkonsert signerad Anna Sundström, Emil Sundberg och Stefan Långdahl under ledning av Ingemar ”Ingo” Marklund.

Biskop Hans Stiglund, till vänster, klappar takten  till medryckande gospel.

Biskop Hans Stiglund, till vänster, klappar takten till medryckande gospel.

Foto: Bertil Sundkvist

ARJEPLOG2015-02-12 07:45

Musikkafé med sång, kex och ost, tårta och kaffe, gratis, mysigt, och med Luleå stifts biskop Hans Stiglund nästan på parkett. Det var ett annorlunda musikkafé i Arjeplog på onsdagskvällen.

Solonummer

Trion Anna Sundström, Emil Sundberg och Stefan Långdahl bjöd på delar av den gospelkonsert de gav i Arjeplog för ett antal veckor sedan: ”Hallelujah”, ”Green Apples”, ”Amazing Grace” och ”Crying in the Chapel”. Samt Stefan Långdahls solonummer – ”Håll mitt hjärta”.

Han lösgjorde sig genom underhållande och utelämnande snack:

– Man bli nervös. Å träff biskop´n är ju som å träff polis´n, man funder om man gjort nå, å sen daller bena så man få som gratis vibrato”.

Liv och tro

I halvtid berättade Hans Stiglund om vad en biskopsvisitation innebär.

Att det är mer fråga om samtal än att bocka av saker och ting. Han pratade också om tro och gränser och sa:

– Inom kyrkan har vi bestämt gränser utan att hamna särskilt rätt.

–Det behövs ingen gräns mellan liv och tro. När jag tänker på kristen tro är det att jag får vara mig själv mitt i livet.

När musikerna stampade igång andra halvlek smockade Anna Sundström publiken.

”Fantastiskt”

Hon inledde med berättelsen om när hon följde med föräldrarna Bente och Alf på musikalen ”Kristina från Duvemåla” som 12-åring, och fastnade för låten ”Du måste finnas”. Sedan sjöng hon den.

Konserten avslutades med en rivig ”O happy day” och biskop Hans Stiglund tackade med ordet ”fantastiskt”.

Den förra biskopsvisitationen för tolv år sedan har han inte glömt. Då blev han bjuden på lunch – hamburgare från grillkiosken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om