Ord mot ord, synpunkt mot synpunkt.
Men Christer Borg har inte gett upp hoppet om att rädda Arjeplogsströmmarna från ytterligare utbyggnad.
Miljödomstolen sa ja till kraftverksutbyggnad. Domen överklagades men miljööverdomstolen tog inte upp ärendet.
- Gissningsvis ger inte heller Högsta domstolen prövningstillstånd, men Älvräddarna kommer förmodligen att överklaga, vi har tiden fram till den 27 februari på oss, säger Christer Borg.
"Fokus på frågan"
Älvräddarna menar också att deras talesrätt åsidosatts då inte organisationens yttrande tagits in.
- Vi kan gå till EU och hävda att Sverige brustit mot Århuskonventionen. Så det kan finnas en öppning. Vi vill sätta fokus på frågan och det kan bli så att Arjeplogs kommun kommer i riksfokus i negativ bemärkelse.
Christer Borg berättar att Älvräddarna planerar en fredlig manifestation i Arjeplog den 2 juli.
- Syftet är att tydliggöra för kommun, och Arjeplogs allmänning, att beslutet att bygga ett kraftverk är ett tokigt beslut. Det ger lite energi och det är risk för att en öringsstam förstörs.
Christer Borg menar att det istället finns utrymme för att förbättra fisket som skulle gynna turismen.
- Det finns ju många tomma sängar i Arjeplog under sommaren, säger han.
Bland de medverkande vid manifestationen räknar Christer Borg in fiskeikoner som Gunnar Westrin, Johan Broman och Martin Falklind.
Arjeplogsströmmarnas fiskevårdsområdesförening som förvaltar fisket i strömmarna har sagt ja till kraftverksutbyggnad. Ordförande Assar Holmström trycker på samhällsnyttan.
- Vi säljer fiskekort för 100 000 kronor varje år. Elproduktion ger betydligt mer.
Han har fiskat i strömmarna och i mellanliggande sel i 70 år. Förr var det siken som dominerade.
- När vi fiskade sik lämnade vi rom för kläckning. Det sattes ju ut miljontals sikar. Jag tror att de trängde bort öringen. Men några år efter Hornanvans reglering och dammbygget 1960 har siken gått tillbaks, liksom harren. Däremot har öringen ökat.
Beträffande ekonomin har han fått tips om att höja fiskeavgifterna.
- Men det vill vi inte. Strömmarna är först och främst till för att Arjeplogsborna ska få fiska och vill andra komma så är det okej. Vi tycker alla ska få ett bra och billigt fiske.
Arjeplogs allmännings styrelseordförande Håkan Ederlöv hoppas kunna börja projektera och ta fram anbudsunderlag för kraftverksprojektet inom en snar framtid.
- Men det blir knappast någon byggstart före 2012, säger han.