80 anmälda till nytt terränglopp

Helikoptertur ut i väglöst land, bli avsläppt och sedan springa 17,2 kilometer tillbaka. Det är tanken bakom Arctic circle race, som för första gången körs på lördag.

16 augusti 2017 13:34

Cirka 80 personer har anmält sig till den nya tävlingen, som anordnas av Magasin Silvervägen och Silver resort i Arjeplog.

– Vi är positivt överraskade. Det var fler än vi trodde. Intresset har varit större än väntat så det är jäkligt roligt. Det har varit en lång förberedelsetid, så det är kul att få börja knyta ihop säcken. Det har varit en del med att reka banan, hur den ska gå, start och mål, transport med helikopter. Att få logistiken att flyta, berättar Anton Högberg.

Idén kommer under vårvintern när det spånades om vilka aktiviter som kunde vara aktuella för sommaren.

– Då började vi tala om tävlingar och på något sätt dök det upp en idé om polcirkeln och tävling, säger Högberg. Starten går vid sjön Guijaure, dit medtävlande flygs med helikopter.

– Att transportera ut alla räknar vi med tar kring två timmar. Själva flygtiden är kort, cirka 10 minuter med in- och urlastning.

Nu sista dagarna så arbetas det med målområdet vid Camp Polcirkeln, praktiska saker som hur tidtagning, utdelning av nummerlappar och liknande ska fungera. På kvällen är det gemensam middag och prisutdelning på Kraja, vilket också kräver sin planering.

– Och så svarar vi på frågor från deltagare förstås. Tävlingssträckan består av fyra kontroller som ska passeras och vid varje kontroll ska man ta en selfie. Hela loppet följer mer eller mindre polcirkeln, och det är en väldigt enkel orientering. Det ska bli jäkligt kul att äntligen få köra igång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Johansson NN

Ämnen du kan följa