Ny skylt - men samma service

Har du också sett den nya skylten på apoteket i Arjeplog? Den är ett resultat av regeringens beslut om att Apoteket AB:s monopol ska försvinna. Men några större förändringar väntas inte kunderna märka av.

Therese Lundberg är butiksansvarig på Kronans Droghandel i Arjeplog. Hon tror inte att kunderna märkt någon större skillnad sedan ägarbytet.

Therese Lundberg är butiksansvarig på Kronans Droghandel i Arjeplog. Hon tror inte att kunderna märkt någon större skillnad sedan ägarbytet.

Foto: Sofie Abrahamsson

ARJEPLOG 2010-03-24 06:00
Beslutet att avveckla Apotekets monopol fattades den 29 april i fjol. Sedan dess har ungefär två tredjedelar av cirka 950 apotek sålts till andra aktörer. Och Arjeplogs var ett av dem. Idag står det Kronans Droghandel på skylten, men servicen är densamma.
"Seriös profil"
- Vi kommer att ha kvar vår seriösa profil med säkra och bra läkemedel, säger Therese Lundberg som är butiksansvarig.
Hon tror inte att kunderna kommer att märka av någon större skillnad efter ägarbytet, varken på priserna eller utbudet.
Märken byts ut
- Allt kommer i stort sett att vara precis som förut, men en viss förändring kommer att synas i sortimentet för egenvård när en del märken byts ut mot andra.
På fredag invigs Kronans Droghandel i Arjeplog, och trots att det nya namnet väckt lite olika reaktioner lovar Therese Lundberg att någon knarkhandel kommer de inte att befatta sig med.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om