Hon får blommor, kramar och lyckönskningar. Gunny rör om i sin sista såsgryta, sen är det examen - eller som det heter för de som blivit lite äldre - pension.
Gunny Grundström har svarat för luncherna i Krajas restaurang.
- Jag har varit min egen chef, förklarar hon under tiden hon rör om i grytorna.
Lagat till biltestare
Gunny har svarat för menyn, för beställningar och för matlagningen. Och hon vet vad Arjeplogsborna vill ha, och framförallt har hon lärt sig vad biltestarna vill ha. Hon har lagat mat till biltestare i 26 år. Frågan ställs automatiskt, vad äter biltestare?
- Husmanskost, vanlig mat. Den som vi lagar, säger Gunny som om det vore världens självklaraste sak.
Barnbarnsbarn
Någon plan för livet som pensionär har hon inte, förutom att hon ska sköta barnbarnsbarnet Joar.
- När man bor på landet finns alltid något att göra. Och så kanske blir det att hoppa in och jobba om det behövs.
Att Gunny trivts på jobbet går inte att ta miste på.
- Jag gillar att jobba tillsammans med ungdomar, säger hon.
Den yngre kollegan Lina Lundgren som stormar in i köket med en blomsterkvast ger Gunny de varmaste kramar och säger så många goda ord, som för att bekräfta att det hela är ömsesidigt. Lina berömmer särskilt Gunnys humor.
Att Gunny Grundström skulle bli kokerska eller till och med lunchchef har med tillfälligheter att göra. Hon var hemma med barn, sen jobbade hon som hemsamarit, på bageri och i skogen i sex år.
Mer folk i köket
En dag kom maken Börje hem, han arbetade på Kraja, och berättade att det behövdes mer folk i köket. Och på den vägen är det.
Fast det har blivit sejourer på andra ställen.
- Tredje gången gillt, säger hon och berättar att hon jobbat på Kraja i tre omgångar.
Lite grönsaker
Sista lunchen hon serverar består av fläskkarré, potatisgratäng och pepparsås.
Hemma blir det mycket ren- och älgkött och mjölmat - men lite grönsaker. Grönsaker är så att säga inte den viktigaste ingrediensen på det Grundströmska matbordet. När Gunny ska äta riktigt gott, ja då handlar det om stekt tjäder med mandelpotatismos.