Inget sparkrav bakom översyn

En förutsättningslös översyn av Transportstyrelsens verksamheter, det var vad personaldirektören Zilla Jonsson berättade om i Arjeplog under fredagen.- Det finns absolut inget sparkrav eller någon dold agenda bakom översynen, sade hon.

"Det finns absolut inget sparkrav bakom översynen." Det sa Transportstyrelsens personaldirektör Zilla Jonsson på en presskonferens i Arjeplog under fredagen.

"Det finns absolut inget sparkrav bakom översynen." Det sa Transportstyrelsens personaldirektör Zilla Jonsson på en presskonferens i Arjeplog under fredagen.

Foto: Sofie Abrahamsson

ARJEPLOG 2012-06-29 12:34

Inbjudna till Arjeplog av kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson kom landshövdingen Per-Ola Eriksson, Gunnar Plym Forsell som är näringslivschef på länsstyrelsen och sist men inte minst Transportstyrelsens personaldirektör Zilla Jonsson. Anledningen: Transportstyrelsen ser över sin verksamhet.

- Vi är en relativt ny myndighet som bildades första januari 2009. Då tog vi bara över alla kontor som de var. Tanken är nu att se vad verksamheten behöver och vilka orter vi behöver finnas på, sade Zilla Jonsson.

Inget sparkrav
Något sparkrav finns det alltså inte bakom översynen, vilket Per-Ola Eriksson såg som ett viktigt besked.

- Det känns tryggt att veta.

Britta Flinkfeldt Jansson bjöd in Zilla Jonsson för att visa upp Arjeplog.

- Det är viktigt att hon ser oss i ögonen och att hon får se hur verksamheten ser ut. Vi har visat vad vi har att erbjuda och pekat på vilken roll Transportstyrelsen har i Arjeplog. Inte minst med tanke på biltestverksamheten, sade hon.

Och även om Per-Ola Eriksson gör sina sista veckor som landshövding, har han inga planer på att släppa Arjeplog. Han sade att han känner för kommunen och att frågorna är viktiga för honom.

- Målsättningen är att förlägga ytterligare verksamheter till Arjeplog, inte att minska, sade han.

Zilla Jonsson kommer att jobba med översynen fram till 28 september när hon ska presentera sitt förslag till generaldirektören på Transportstyrelsen. Under fredagen träffade hon såväl kontorscheferna som personalen på Transportstyrelsen i Arjeplog där hon svarade på frågor och berättade om översynsarbetet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om