Glädjebesked i Arjeplog - Transportstyrelsen kvar

Det var många som drog en lättnadens suck när beskedet kom i måndags. Transportstyrelsen blir kvar på Tingsbacka i Arjeplog.- Vi är duktiga, vi levererar. Därför syns vi på kartan och därför är vi kvar, säger sektionschefen Carola Wiklund.

Såväl skylten som personalen blir kvar. Sektionschefen Carola Wiklund gläds med personalen åt det positiva besked som nådde  Arjeplog under måndagen.

Såväl skylten som personalen blir kvar. Sektionschefen Carola Wiklund gläds med personalen åt det positiva besked som nådde Arjeplog under måndagen.

Foto: Sofie Abrahamsson

ARJEPLOG 2012-10-11 06:00

Det var i början av juni som Nyheter i Norr berättade att Transportstyrelsens olika avdelningar fått i uppdrag att se över sina lokaliseringar av regionala kontor. Så även skatte- och avgiftsavledningen i Arjeplog.

Det väckte oro bland de anställda.

- Några försöker vara positiva, andra är oroliga för vad som ska hända, sade Mari-Teres Ögren som jobbar som handläggare på Arjeplogskontoret.

Personaldirektören Zilla Jonsson menade dock att det inte fanns någon anledning att känna större oro i Arjeplog än någon annanstans. "Alla ska göra analysen" sade hon.

Lättnadens suck
I måndags informerades personal på samtliga kontor runt om i Sverige om utfallet av analysen och vilka orter som kommer att beröras.

- Arjeplog blir kvar och många, inte minst jag, drar en lättnadens suck, säger Carola Wiklund. Det är en stor arbetsplats och det hade varit katastrof om vi varit tvungna att lägga ned.

Hon säger att utredningen gällde effektivisering av verksamheten, och att Arjeplog redan är effektiva.

- Man har nog förstått hur bra det är att ha ett kontor här.

På arbetsplatsen jobbar 54 personer. Alla blir kvar, men några nyanställningar blir det inte fråga om.

- Nej, men man jobbar nu för att vi ska få ett fast antal personer på detta kontor. Då skulle vi kunna fylla på med personal när folk är föräldralediga, tjänstlediga och annat.

Carola Wiklund berättar om reaktionen i måndags när personalen informerades.

- Det var som en djup suck från tårna och upp från många av våra anställda. Någon sa "nu kan man börja leva igen."

Inte orolig
Annika Öberg som är anställd på Transportstyrelsen berättade att hon själv inte varit orolig.

- Jag har hela tiden trott att vi skulle få vara kvar, men visst märks det ju på kontoret att spänningen lättat. Det är en annan stämning nu.

Hur länge gäller den här
översynen?
- Bra fråga. Ingen sitter ju med en kristallkula och kan sia, men det känns ändå som att vi kommer att vara kvar ett tag till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om