Halv åtta hos Älvsbybor nästa säsong

Efter 21 säsonger är det dags för Älvsbyborna att visa upp sina matlagningskunskaper. Programmet söker just nu med ljus och lykta efter deltagare från Älvsbyn.

Både Arvidsjaur och Piteå har tidigare varit värdkommuner. Nu är det Älvsbybornas tur att visa vad de går för i köket.

Både Arvidsjaur och Piteå har tidigare varit värdkommuner. Nu är det Älvsbybornas tur att visa vad de går för i köket.

Foto: Tv4.se

Älvsbyns kommun2019-09-19 16:45

Halv åtta hos mig är matlagningsprogrammet där amatörkockar får visa upp sina matlagningskunskaper. Fyra personer som aldrig har träffat varandra träffas varje vecka för att bjuda varandra på middag. En lagar maten och de tre andra deltagarna bedömer den. 

Den som i slutändan står som veckans bästa kock vinner 15 000 kronor. Årets säsong är igång, men produktionsbolaget letar redan efter nästa års deltagare och har öppnat för anmälningar och tar även emot tips på tänkbara mästerkockar.

– Det är 18-årsgräns för att söka annars är det enda kravet att man inte tidigare arbetat professionellt med matlagning. Det blir en intensiv men rolig vecka, säger Elisia Eskola på ITV.

Idén till programmet kommer från brittiska "Come Dine With Me" på Channel 4 och har sänts i Sverige sen 2008. 2018 tog Morgan Alling över programmet. Älvsbyn är en av 16 kommuner som kommer att vara med i den 22 säsongen av programmet. Ansökningarna ska ha kommit in senast den tredje december så det är gott om tid att tipsa om kompisen som är mästerkock eller anmäla sig själv.

– Än så länge har vi fått in 6 ansökningar och 23 tips till Älvsbyveckan, men ordet har nog inte nått alla riktigt än. Det är åtminstone sex veckor kvar tills vi börjar intervjua så det ramlar nog in lite fler innan dess, säger Lena Gardin, castingansvarig på ITV.

Inspelningen av programmet ska dra igång i februari 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!