Älvsbyföretaget satsar – flyttar till Boden

Fönster- och dörrföretaget Wisti lämnar Älvsbyn och flyttar till Boden. Torsdag är det premiär i nya större lokaler. ”Vi trodde aldrig att det skulle bli så här stort”, säger ägaren Andrej Stiftar.

Jana och Andrej Stiftar flyttar företaget Wisti från Älvsbyn till Boden. (Arkivbild)

Jana och Andrej Stiftar flyttar företaget Wisti från Älvsbyn till Boden. (Arkivbild)

Foto: Wisti

Älvsbyns kommun2019-11-20 13:34

Flytten från Älvsbyn pågår för fullt när Norrbottens Affärer når Andrej Stiftar. Han driver fönster- och dörrföretaget Wisti tillsammans med frun Jana Stiftar.

Torsdag är det premiär i de nya lokalerna på Lokes väg 1 i Boden.

– Jag hoppas att det kommer många och att de är lika trevliga som alla vi hittills har mött i Boden. Vi hoppas även på nya kunder och intressanta företag, säger Andrej Stiftar.

De startade företaget så smått år 2006 hemma i bostaden i Älvsbyn men 2010 drog det igång på allvar. På grund av den växande efterfrågan styr de nu kosan mot Boden och större lokaler.

– Vi har utvecklats och blivit större. Vi började i förrådet hemma där vi bor och trodde aldrig att det skulle bli så här stort. Men det har bara blivit större och större, berättar Andrej Stiftar.

De letade lokaler på flera orter men tillslut hittade de rätt.

– Vi fick jättebra svar och hjälp i Boden. De har hjälpt oss från dag ett och vi har fått bra bemötande på alla punkter.

Många av kunderna finns dessutom i Boden, därav blev det ett naturligt val.

– Nu har vi fina stora lokaler och det blir betydligt lättare för oss, och inte så trångt.

Wisti har i dag 14 anställda men planen framåt är att växa.

– Förmodligen kommer vi behöva anställa fler. Vintern är en dålig period för oss, men vi hoppas på att om det fortsätter i samma takt kunna anställa fem-sex personer till våren, säger Andrej Stiftar och fortsätter:

– Vi planerar också att utvecklas vidare, men vad det blir är ännu lite hemligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!