SD vill omförhandla avtalet med Q-park

Sverigedemokraterna vill omförhandla avtalet med Q-park. Partiet ogillar det faktum att bolaget tjänar mer pengar för varje felparkering.

10 augusti 2017 17:00

Hösten 2014 tog Q-park över all kommunal parkeringsövervakning i Älvsbyn. Efter en kaotisk höst och vinter där många ovana Älvsbybor blivit bötfällda visade det sig att Q-park tagit ut 100 kronor för mycket i avgift per lappad bil.

Irritationen mot bolaget har varit stor runt om i kommunen – och nu har den även nått politisk nivå.

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion där de vill att Älvsbyns kommun kräver att omförhandla avtalet med Q-park snarast.

Partiet vill framför allt fokusera på parkeringarna i anslutning till hälsocentralen och folktandvården.

– Vi tycker att det bör finnas någon form av patientparkering. Om det ska vara hela eller bara en del, det får man väl förhandla om, säger SD:s gruppledare Sören Nilsson.

SD har inget emot p-skivan på övriga platser.

– Vi ska ha en organiserad parkering i Älvsbyn, men vid vården är det ofta de äldre som drabbas. De glömmer p-skivan och åker på böter som en pension knappt kan betala, säger Sören Nilsson.

Att Q-park tjänar mer pengar på att lappa fler bilar är också fel tycker SD.

– Man ska väl inte tjäna pengar på brott. Det är inte moraliskt. De ska förvalta parkeringarna. Vi har fått förklarat för oss att de bara tjänar bötespengar, och då blir de ju övernitiska, säger Sören Nilsson.

– Om de jagar vinst så är de ju väldigt ivriga och då passar de på just på sådana ställen där äldre parkerar som lätt glömmer ställa p-skivan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Markström 0929–557

Ämnen du kan följa