För dem som har följt med vet att turerna har varit många och långa. Redan 1997 hade företagaren Karl-Erik Schmitz planer på att öppna en fabrik i Älvsbyn.
Planer som till sist rann ut i sanden.
2001 dyker ett nytt intresse upp från företaget Eagle Water från Stockholm upp. Men ett år senare läggs projektet ned. Finansiella problem anges som orsak.
Nu, fyra år senare, har Eagle Water återigen fått upp intresset för Älvsbyn och dess goda vatten.
- Vi har aldrig gett upp utan jobbat intensivt hela tiden med att kunna genomföra det här projektet.
Nya arbetstillfällen
Och nu har Tommy Lindblom stora förhoppningar om att vattenfabriken äntligen ska bli till.- Det som skiljer den här gången från den förra är att det är betydligt fler intressenter som går in i projektet. Det är fler personer som är med och delar på riskerna.
Lindblom är dock försiktig i sina uttalanden.
- Eftersom allt inte är 100 procent klart vill jag inte säga för mycket. Vi kan inte gå ut med alla detaljer före mitten av augusti.
Hur mycket saknas?
- Vi är väldigt nära nu. Det är en helt annan bild än tidigare. Vi borde kunna öppna en fabrik.
Skulle fabriken bli verklighet så kan det innebära 15 till 18 nya arbetstillfällen i Älvsbyn.
- Det behövs fem till sex personer per skift och våra planer är att köra tre skift per dygn.
Lars Pettersson från Piteå, som har varit inblandad i de tidigare projekten är tilltänkt som platschef för Vattenfabriken.
- Det är vår förhoppning att det ska bli så, säger Tommy Lindblom.
Siktar mot utlandet
Trots att projektet får anses vara fyra år försenat tvivlar inte Tommy Lindblom på att vattenförsäljning är ett lyckat affärskoncept.- Försäljningen bara ökar visar alla studier. Och i Älvsbyn finns det vatten av jättebra kvalitet.
Vissa detaljer kvar
- Det viktigaste är att ta sig in på marknaden och vi har bra kontakter med personer som är drivande inom stora affärskedjor så jag tror det ska lösa sig.Lindblom nämner att Eagle Water inte bara siktar in sig på den nationella marknaden utan även försäljning till utlandet och nämner England som en potentiell marknad.
Men några detaljer återstår fortfarande. Några intressenter har inte lämnat klartecken än.
- Sedan måste säkert några avtal vi hade med Älvsbyns kommun förhandlas om. Och framför allt måste en pipeline byggas innan det blir kallt och marken blir frusen.
Utrustningen kvar
Pipelinen, som blir 2,6 kilometer lång, ska sträcka sig från platsen där Älvsby kommun tar ut sitt vatten till de tilltänkta lokalerna brevid Bilbesiktningen.I samma lokaler finns redan den utrustning som har köpts in och stått kvar sedan 2002.