Thaimatsklassiker i nytt format i Älvsbyn

Gee Rungtiwa drev "Goy & Gee" thaigrill i Älvsbyn tillsammans med sin syster Goy i fem år innan de la ner. Nu ska Gee laga mat igen, fast utan servering.

Gee kommer att stationera sig i köket på Trescorona, det är även på Tresco som man kommer att få hämta maten. Just idag har hon med sig barnen Emelie Lund och Edvin Lund.

Gee kommer att stationera sig i köket på Trescorona, det är även på Tresco som man kommer att få hämta maten. Just idag har hon med sig barnen Emelie Lund och Edvin Lund.

Foto: Håkan Öberg

Älvsbyn2023-10-07 16:00

Istället kommer hennes nya verksamhet vara uteslutande takeaway-mat. Därav namnet Gee Thai Takeaway. Till att börja med så kommer hon stationera sig i köket hos "Sammy" på Trescorona där hon lagar maten och också där man kommer att få hämta maten.

– Jag hyr in mig i köket men tar med mig alla mina egna grejer och ingredienser. Jag kanske måste hitta nytt framöver om han säljer restaurangen. Men jag börjar här och så får vi se. Egentligen hade jag velat ha en vagn, men det kanske kommer sen i så fall, säger Gee Rungtiwa.

Du vill inte ha en ny restaurang?

– Det är många som har frågat när jag har stått och lagat mat på till exempel knalledagen. "Åh vi saknar din mat, kan du inte öppna restaurang igen? Men det är så mycket jobb runtikring. Det här passar mig bättre. Man får beställa i förväg och då vet jag exakt hur mycket jag måste laga, säger Gee Rungtiwa.

undefined
När Gee har lagat mat på exempelvis knalledagen är det många som frågat om hon inte ska öppna restaurang igen. Hon och hennes syster Goy drev Goy & Gee thaigrill under fem år i Älvsbyn.

Facebooksidan Gee Thai Takeaway kommer vara viktig. Där kan man kontakta Gee för att beställa och se vilka dagar och tider hon kommer att ha öppet. Hon jobbar till vardags på Polarbröd i smörgåshuset och kommer att fortsätta med det. Thaimaten blir ett extrajobb.

– Jag har menyförslag. Men man behöver inte beställa från menyn jag har gjort, säger Gee Rungtiwa.

På söndag blir det premiär. Då ska hon bjuda de 50 första personerna som har kommenterat på hennes Facebookinlägg på mat.

– Jag tänker bjuda 100 personer på mat, men jag börjar med 50 personer först. Så på söndag klockan två ska de som kommenterat få mat och testa lite smaker, säger Gee Rungtiwa.

Utöver takeaway-mat ska Gee också syssla med catering, hon har två såna uppdrag under helgen. Hon kommer inte att ha öppet sin takeaway varje dag, mycket blir kvällar och helger. Hur lång framförhållning man får ha beror lite på vad man beställer.

– Friterad kyckling, vårrullar och sånt är snabbt gjort. Men vissa rätter kan behöva beställas några dagar i förväg om jag måste iväg till nån thaikiosk i Piteå eller Luleå för vissa särskilda grönsaker som inte finns i Älvsbyn, säger Gee Rungtiwa.

undefined
Gee Rungtiwa är erfaren thaikock efter att hon tillsammans med sin syster drev Goy & Gee thaigrill. Hon har inget intresse av att driva en regelrätt restaurang igen, men takeaway tror hon ska bli kul.

Nästa steg blir att hon ska höra sig för med Coop och Ica för att kanske sälja matlådor dit.

– När vi hade thairestaurangen hade vi kontakt med Polarbröd också och brukade sälja matlådor till personalen. Så kan jag tänka mig göra med fler företag nu också om Älvsbyhus eller annat företag vill köpa. De kan säkert få billigare pris om de kontaktar mig, säger Gee.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!