- Vår företagside har gått ut på att skapa en kokbok med recept på varierad middagsmat, eftersom det är allmänt känt att många tycker det är svårt att komma på vad man ska äta till middag när familjen samlas efter jobbet och skolan, förklarar Sofie Nilsson, som går naturvetenskapliga programmet.
- Vi har lagt mycket krut på affärsplanen och tänkt igenom den ordentligt, berättar Ellen Andersson, som i likhet med Victoria Larsson och Malin Englund går sista året på samhällsvetenskapliga programmet.
- En nyhet med "Middagsboken" är att vi delat in recepten efter veckans dagar, allt ifrån aktivitetsmåndag, då vi tänker oss att många har fullt upp med träning och kurser, till lyxlördag och söndagsmiddag, då man har mer tid att laga mat och kan unna sig en god efterrätt också.
- Recepten har vi plockat ihop från olika håll, modifierat dem så att de blivit lite annorlunda än originalen, och givetvis provlagat alla middagarna tillsammans, så att vi vet att det fungerar och är gott, säger Victoria Larsson.
- Bilderna på maträtterna har vi tagit själva. Förhoppningsvis kommer kokboken att göra middagsprocessen enklare och roligare så att även den sociala samvaron får en kick åt rätt håll.