Som vanligt hade Ann-Britt Larsson förberett festen med att filea strömmingen.
- Jag har rensat tio burkar, berättade hon.
- När jag skulle köpa potatis av Inggerd Eriksson i Vidsel och sa vad den skulle användas till, bestämde hon sig direkt för att sponsra dagverksamheten med tio kilo. Det är vi mycket tacksamma för.
Före detta kollega
Medan Erik Viklund väntade på att bli serverad berättade han för PT att han faktiskt är en före detta tidningskollega.- Jag jobbade åt PT i mitten på 1950-talet då jag var bosatt i Moskosel. Jag skrev om allt möjligt, sa han.
Att han och de övriga njöt av sina klämmor rådde det ingen tvekan om.
- Våra gäster brukar börja fråga efter festen långt innan vi har börjat tänka på surströmming, sa Ann-Britt Larsson och kontrollerade en sista gång att ingen saknade någonting på tallrikarna innan hon slog sig ner för att äta själv med sina arbetskamrater.