Sommarsugna elever tågade nedför Storgatan

Nu är det examenskänsla i luften efter att Älvåkraskolan haft sitt årliga karnevaltåg inför sommarlovet. Många tog sig ut för att titta på och fotografera de utklädda ungdomarna.

8A hade barnkalas med fiskdamm och allt som hör till.

8A hade barnkalas med fiskdamm och allt som hör till.

Foto: Håkan Öberg

Älvsbyn2023-06-07 13:19

Som vanligt har varje klass ett tema och eleverna jobbar både på skolan och hemma med sina kostymer. Klämdagen i måndags gick åt till karnevalsarbete på skolan.

– Det har jobbat på jättebra. Senaste veckan har varit väldigt intensivt arbete för eleverna, säger Maria Sundström, rektor.

undefined
Domarna är som vanligt rektor Maria Sundström och biträdande rektor Pia Åhman som klätt sig rätt för tillfället.

Hur är det att vara domare?

– Jamen det är jättesvårt. Man känner att man hade kunnat ge ut hur många diplom som helst en dag som den här, säger Maria Sundström.

– Det är jättesvårt men också jätteroligt. Särskilt kul att se hur många som kan briljera på ett annat vis än man valigtvis kanske ser i skolan, säger Pia Åhman, biträdande rektor.

undefined
8A hade barnkalas med fiskdamm och allt som hör till.

Tåget hade många jättekreativa klasser med teman från begravning till barnkalas eller Barbiedockor. Varmast på plats var nog skotergänget som gick i solen nedför Storgatan i overaller och hjälmar.

En av de som vann diplom för bästa kostym var Isabell Norman i 9C som klätt ut sig till en bröllopstårta.

– Det var väldigt mycket arbete, särskilt med bottenlagret för att få den nog stark. Förra året var jag inte riktigt lika engagerad, men nu när det är sista året för mig så gick jag all in på utklädnaden. Jätteroligt att få vinna, säger Isabell Norman.

undefined
Årets bästa kostymer bestod av två Hippies, Hooja och en bröllopstårta. Isabell Norman, Tor Berg, Emil Ebenfeldt och Ludvig Pardén.

Övriga individuella vinnare var Tor Berg från 7B som Hooja, Ludvig Pardén från 8D som hippie, och bland lärarna blev det Emil Ebenfeldt som också var hippie då han är Mentor för 8D.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!