Sofia kröntes till lucia i Norrbottens pärla

Spänningen var stor inför kröningen av Älvsbyns lucia på lördag kväll, en ceremoni som i sedvanlig ordning genomfördes i Älvsby kyrka. Lotten avgjorde frågan: Årets ljusdrottning i Norrbottens pärla heter Sofia Stenvall.

Med lottens hjälp utsågs Sofia Stenvall till Älvsbyns lucia 2009 vid en kröningsceremoni i Älvsby kyrka på lördag kväll.

Med lottens hjälp utsågs Sofia Stenvall till Älvsbyns lucia 2009 vid en kröningsceremoni i Älvsby kyrka på lördag kväll.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2009-12-14 06:00
Komminister Ivar Sundström inledde kröningsceremonin med att hälsa alla välkomna till kyrkan och uttrycka sin glädje över att så många kommit dit.
- En del av er ser man inte alltför ofta här, men ni är välkomna i morgon också, sa han med glimten i ögat innan han överlämnade ordet till Älvsby Lions president Sara Risberg. Hon berättade kortfattat om Lions hjälparbete, lokalt, regionalt och nationellt.
- För sjunde året i rad ställer Anneli Larsson upp som sång- och musikansvarig för luciaarrangemanget i Älvsbyn. Det tycker jag är värt en applåd, sa Sara Risberg och fick genast gehör bland kyrkobesökarna.
Därefter förrättade Sara Risberg den spännande dragningen med assistans av fjolårets lucia Jessika Bergvall.
- Sofia Stenvall är Älvsbyns lucia 2009, konstaterade Sara Risberg.
Så följde den traditionella kröningen och någon minut senare stod årets ljusdrottning klädd och klar med brinnande ljus i kronan.
Ivar Sundström tog tillfället i akt att berätta sägnen om den riktiga Lucia från Syrakusa i Italien.
Älvsbyns lucia är ett samarrangemang mellan Älvsby Lions Club, Älvsby församling, kommunen och köpmannaföreningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om