En av dessa är Lars Ström, en verklig veteran i bridgesammanhang. Han var med när klubben startade, och är fortfarande en högst aktiv spelare.
- Vi var några ynglingar på kyrkbacken som brukade träffas och spela, och så småningom blev det en klubb av det hela, säger Lars Ström som var 17 år då klubben drog igång, och fortsätter:
- På den tiden fanns det inte så mycket att välja på. Vi hade inte tv, så att spela kort var ett bra sätt att umgås och bra underhållning.
Skrev dataprogram
I bridge spelar man i par, och alla par byter bord efter ett färdigt parti, eller rond som det kallas. På det sättet får alla möta alla. Mellan ronderna räknas poängen ihop med hjälp av en dator och ett rondsegrande par utses. Älvsby bridgeklubb började använda en dator till poängräkningen för 20 år sedan och var då först bland Norrbottens bridgeklubbar med den nya tekniken.- Vi hade en medlem som själv gjorde ett dos-baserat dataprogram för bridgeräkning, och det användes sedan på större tävlingar häromkring, säger Ingrid Enberg, en av spelarna.
I dag är det dock en lite modernare apparat som införskaffats, och programmet som används är inte längre "handskrivet", utan nationellt och uppkopplat mot en server så att man kan jämföra poäng över hela Sverige.
Flytt från Forum
Efter fem spelade ronder, vilket blir ungefär två timmar, är det dags för fikapaus. Mellan kaffekopparna och bullarna pratas det resultat och en del par sätter sig lite avsides för att diskutera sin strategi. En del prat om flytten blir det också. För efter mer än 50 år i samma lokaler på Forum flyttas bridgebord, sekretariat och kort till nya lokaler - på ungdomsgården.- I kväll är sista gången vi är här på Forum. Hyran har blivit för hög så vi flyttar till ungdomsgården istället. Förhoppningsvis kan vi också locka några ungdomar att börja spela, säger klubbens ordförande Per-Olov Carnerud innan han återvänder till de gröna borden och den tysta spänningen.