Securitas jobbar hårt för etablering

Intresset för Securitas tjänster har varit för lågt för att öppna lokalkontoret som planerat. Men de har dragit igång med tjänsten och tänker inte ge upp i Älvsbyn.

Än så länge kör Securitas från Piteå varje natt tills det finns kundunderlag för att öppna kontoret på orten.

Än så länge kör Securitas från Piteå varje natt tills det finns kundunderlag för att öppna kontoret på orten.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Älvsbyn2018-10-24 20:00

Förhoppningen var att öppna lokalkontor och anställa personal lokalt i Älvsbyn redan i oktober, men det kommer dröja en stund till. Det hänger helt enkelt på att de behöver få ett underlag som är ekonomiskt försvarbart innan de investerar fullt ut i Älvsbyn.

– Vi behöver kunder som vill köpa våra tjänster så vi har pengar att betala räkningarna. Det ser gott ut, men det finns en bit kvar att vandra, säger Carl Lindberg, driftschef på Securitas.

Securitas har dragit igång tjänsten lokalt i Älvsbyn och har nu en områdesbil som kör i Älvsbyn nu mellan 22 på kvällen och 4 på morgonen. Men som det ser ut nu så utgår de ifrån Piteå och kör tillbaka när de är färdiga för natten.

– Antingen kommer vi att satsa som vi vill med eget lokalkontor i Älvsbyn där personalen utgår ifrån och där personalen är lokalt rekryterad och bilen kan parkeras. Men får vi inte uppslutningen som vi vill ha så blir det istället ett mindre utrymme där vi kan förvara utrustning. Det beror på företagen och Älvsbyborna hur det blir, säger Carl Lindberg.

Hur har responsen varit sen ni drog igång med bilen?

– Jodå det är jättemånga som tycker det är bra och de vill se oss på plats. De tycker det är jättekul att vi kommer till Älvsbyn. Men vi har inte fått den respons som vi hade trott vad gäller företag som köper tjänsterna. Än så länge ser det inte ekonomiskt bra ut, men vi ger inte upp. Vi satsar och vill etablera oss i Älvsbyn. Vi måste bara gå runt först, säger Carl Lindberg.

Securitas har haft en säljinsats i Älvsbyn under de senaste veckorna samtidigt som man är guldsponsor på näringslivsgalan. Lindberg har också förhoppningar inför ett kommande möte med Älvsbyns fastigheter.

– Det är viktigt att kommunen är med och stöttar. Kommunen är en viktig och stor partner där vi finns så det är mycket som hänger på att de köper bevakning och stödjer etableringen i kommunen, säger Carl Lindberg.

Är det företagskunder som gör skillnad för er?

– Företagskunderna är viktiga, men sen så hindrar inte det att privatpersoner köper våra inbrottslarm. Allt sånt genererar vinst till lokalkontoret, säger Carl Lindberg.

Säkerhetsföretaget har tittat runt på ett antal lokaler och har två huvudsakliga alternativ. Men de har bromsat processen i väntan på att se om de får en större uppslutning före de slår till.

– På ett eller annat sätt ska vi etablera oss i Älvsbyn i alla fall, säger Carl Lindberg.

Securitas

Securitas är en multinationell koncern baserad i Stockholm. De har över 286 000 anställda i över 50 länder världen över.

De arbetar med helhetslösningar inom säkerhet och sköter mer än bara traditionell bevakning med väktare. Till exempel kan de utrusta bilar med hjärtstartare för att kunna vara första räddningsinsats i väntan på polis och ambulans. De arbetar med teknik som inbrottslarm och brandlarm. De sköter parkeringsövervakning och utbildar i hjärt- lungräddning och mycket mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!