- Först var vi lite tveksamma, men sen tände vi på alla cylindrar. I vanliga fall paketeras storkökens dressingar och såser i runda hinkar, men med sluten kartong blir det mer hygieniskt och mer miljövänliga transporter då varorna är stapelbara, säger Stefan Andersson som tillsammans med sin fru Ann-Chatrine Andersson äger fabriken.
- Med bag-in-box projektet har vi redan avtal med en stor matgrossist i Umeå som arbetar över hela Norrland, säger Ann-Chatrine Andersson.
Till våren ska produktionen börja och om satsningen blir framgångsrik kan det innebära en fördubblad omsättning för familjeföretaget. I kölvattnet kommer även fler jobb.
- Slår det väl ut måste vi nyanställa. I nuläget har vi nio i personalstyrkan, plus sex säljare, men ett par till på produktionssidan kan bli aktuellt, säger Stefan Andersson.
- Vi har tagit små steg hela tiden, men nu känner vi oss redo för det här klivet som breddar oss till även storkök, säger Ann-Chatrine Andersson.