Rekordintresse för höstens lovskola

Älvåkraskolan har länge anordnat lovskola under höst- och sportlovet. I år är det många fler än vanligt som har anmält sig.

Under tre frivilliga förmiddagar får eleverna hjälp att komma i kapp i de ämnen som de fallit bakom i på grund av pandemin eller andra orsaker. (Arkivbild)

Under tre frivilliga förmiddagar får eleverna hjälp att komma i kapp i de ämnen som de fallit bakom i på grund av pandemin eller andra orsaker. (Arkivbild)

Foto: Ylva Lindgren

Älvsbyn2020-10-21 20:30

Lovskolan är helt frivillig och anordnas för elever som känner att de missat mycket eller kommit efter på lektionerna av olika anledningar. Det brukar dock inte vara särskilt många som är sugna på att gå i skolan under lovet. Vanligtvis är det kanske två-tre stycken som anmäler sig och verkligen dyker upp.

– Vi har just sammanställt anmälningarna och i år är det nästan 20 elever som anmält sig. Det är ju väldigt glädjande tycker vi, säger Pia Åhman, biträdande rektor på Älvåkraskolan.

Anledningen till detta är så klart pandemin som gjort att ovanligt många har varit hemma från skolan i perioder. Personalen har också talat med elever och vårdnadshavare inför lovskolan, vilket gett resultat. Lovskolan kommer att pågå under tre förmiddagar där eleverna får sitta i mindre grupper och arbeta med det som de behöver.

– Vi har kloka föräldrar som håller eleverna hemma när de har symptom under pandemin. Då är det glädjande att se att eleverna tar sina studier på allvar och har den här insikten så att de förstår att det är bra att ta hjälp av skolan när hjälp erbjuds för att få klart det som man missat, säger Pia Åhman.

Lovskolan erbjuds i Älvsbyn både höstlov och sportlov. Det är något som Älvåkraskolan på eget initiativ anordnar för eleverna. Det skiljer sig från sommarskolan som anordnas av Skolverket och som ställer andra krav på elevernas behörigheter och organisation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!