Premiär för Vidsels yngsta gäng

Även om Vidsels herrlag tagit en paus så är det ingen brist på fotbollsintresset bland de yngre i byn. Vidsel har nu två barn-och ungdomslag, och med mottot "ha roligt" ställer Vidsels allra yngsta upp i Piteå Summer Games för första gången.

Här är Vidsels unga fotbollsgäng som gör premiär i Piteå Summer Games i år. På bakre raden: Abakar Idrisov, Nelly Stenman, Agnes Orädd, Linnea Johansson och Johan Enmark. På främre raden: Hannes Sundkvist, Gustav Norén, Simon Lundh, Pontus Karlsson och Adam Cejas.  Liggande är Nora Cejas.

Här är Vidsels unga fotbollsgäng som gör premiär i Piteå Summer Games i år. På bakre raden: Abakar Idrisov, Nelly Stenman, Agnes Orädd, Linnea Johansson och Johan Enmark. På främre raden: Hannes Sundkvist, Gustav Norén, Simon Lundh, Pontus Karlsson och Adam Cejas. Liggande är Nora Cejas.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2010-06-30 09:38
Årets Piteå Summer Games blir premiären för Vidsels yngsta fotbollsgäng, ett blandlag med pojkar och flickor födda mellan -01 och -03.
När PT träffar laget efter en kommunmatch på Älvåkra IP blir det genast bubbligt och glatt när den stora turneringen i Piteå kommer på tal.
- Det blir spännande och roligt och pirrigt! Speciellt att spela mot lag från ett annat land - de pratar ju ett annat språk!, säger Agnes Orädd och menar matchen som är planerad mot ett norskt lag.
- Undrar hur domarna klarar det...?, hörs en fråga från någon annan i laget.
Ute i god tid
Tränare för laget är Gunnar Enmark.
Han bekräftar att gänget har längtat efter få vara med i Piteå Summer Games för första gången, något som egentligen kunde skett redan förra året.
- Men jag trodde de var för unga då och märkte för sent att så inte var fallet... Men i år har vi varit ute med anmälningen i riktigt god tid!, säger Gunnar Enmark som tränar laget för tredje säsongen.
- Det blir kul för dem att få möta flera andra lag än de vanliga. Sen blir ju hela turneringen lite som en folkfest, säger han.
Ungt fotbollsintresse
Inför säsongsstarten av herrfotbollen meddelade som bekant Vidsels herrlag att de skulle ta en paus.
Men hur ser då intresset ut bland de yngre Vidselsborna?
- Det är riktigt bra faktiskt. Vi har ju två lag i Vidsel, ett med de äldre barnen. Just nu är det ganska stora årskullar, även om jag tror att det här laget kan vara det sista större gänget på ett tag, säger Gunnar Enmark.
Inför fotbollsfesten i Piteå tränar de unga Vidselspelarna på som vanligt.
Deras motto för turneringen är att ha roligt och när PT frågar vilka som längtar efter Piteå Summer Games blir svaret ett glatt rop från hela laget:
- Jaaag!!!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om