Nyfors-bolaget satsar på egen restaurang Nyöppnad lunchrestaurang i Nyfors

Nu tar Nyfors Konferens & Camping, som från och med i år drivs i bolagsform, upp kampen om matgäster i Älvsbyn: Nyligen öppnades en lunchrestaurang i egen regi med svensk husmanskost som specialitet.

Restaurang Nyfors har nyligen öppnat i bolagets egen regi. Köksmästare är Jan-Erik Eriksson med Linda Johansson som assistent och servitris.

Restaurang Nyfors har nyligen öppnat i bolagets egen regi. Köksmästare är Jan-Erik Eriksson med Linda Johansson som assistent och servitris.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2008-06-17 06:00
Anläggningen i Nyfors ägs sedan några år tillbaka av tre samarbetspartners: Parkingsonstiftelsen med Anders Borgman som huvudman, Fobi Partner med Leif Ögren i ledningen, samt Rune Vesterlund med egenföretaget Verux-Omni i bakgrunden. Fram till i år har de drivit Nyfors Konferens & Camping som ekonomisk förening.
- Nu har vi bildat ett bolag istället, vilket förenklar samarbetet betydligt, säger Rune Vesterlund, som i likhet med tidigare år fungerar som platsansvarig i Nyfors.
Redan gott rykte
Förutom uthyrning av hotellrum, stugor och konferenslokaler erbjuder Nyfors sedan den 19 maj lunchservering för allmänheten alla vardagar.
- Övriga tider tar vi emot beställningar av olika arrangemang, till exempel bröllop, födelsedagsfester och minnesstunder, berättar Rune Vesterlund, som till administrativ hjälp och allt-i-allo har sambon Ellinor Gundberg som anställd.
Köksmästare är Jan-Erik Eriksson med mångårig erfarenhet inom branschen.
- Trots att vi bara varit igång med restaurangen i några veckor börjar vi få fler och fler lunchgäster. Det märks att ryktet om att vi serverar god, svensk husmanskost sprider sig, säger han och får medhåll av sin assistent Linda Johansson, som också jobbar som servitris.
- När turistsäsongen drar igång efter midsommar kommer vi att satsa på á la carte och utökat öppethållande med menyer som passar både barnfamiljer och andra matgäster. Självklart ska vi också ha fikaservering, säger Jan-Erik Eriksson.
Många stamgäster
Sven Holmkvist jobbar som vaktmästare och "hustomte", en viktig syssla nu när sommarturisterna börjar anlända en efter en. I personalen ingår också Ann Törner med ansvar för att bland annat hålla koll på att stugor och rum är städade och klara för nya gäster.
- Vi har fått många stamgäster, som kommer tillbaka år efter år. Nyfors är ett populärt semestermål, inte minst för norrmännen, men allt beror förstås på vad det blir för väder i sommar, konstaterar Rune Vesterlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om