Ny bilverkstad invigde med öppet hus

Senaste nytt på företagsfronten i Älvsbyn är etableringen av butiks- och verkstadskedjan Mekonomen. I lördags skedde den officiella invigningen med två heltidsanställda mekaniker på plats.

Idén att starta en bildels- och verkstadfirma i Älvsby Taxis lokaler kommer från delägare  Stefan Edin (till vänster), här tillsammans med de nyanställda mekanikerna Hans Lundberg (mitten) och Johnny Krukka.

Idén att starta en bildels- och verkstadfirma i Älvsby Taxis lokaler kommer från delägare Stefan Edin (till vänster), här tillsammans med de nyanställda mekanikerna Hans Lundberg (mitten) och Johnny Krukka.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2009-06-08 06:00
Det nya företaget är inrymt i Älvsby Taxis fastighet på Nygrensvägen. Det är taxifirmans sju delägare som gemensamt startat det nya bolaget Älvsby Bilverkstad AB, som drivs i samverkan med Mekonomen.
- Jag fick idén när en av bensinstationerna i Älvsbyn la ner sin verkstad för några år sedan. De andra delägarna i taxibolaget hakade på direkt, berättade initiativtagaren Stefan Edin när PT dök upp på invigningsdagen.
- Inledningsvis har vi anställt två mekaniker, men om allt går som planerat kommer vi att utöka personalen med minst en till som kan jobba både i kundmottagningen och verkstan.
Full fart direkt
Tillströmningen av kunder har varit god under de senaste två veckorna då Mekonomen haft "smygöppet" och testat anläggningen.
- De tre fordonslyftarna på verkstan har gått för högtryck varje dag, konstaterade delägaren Peter Öhlund.
Invigningen firade företaget med att bland annat bjuda alla besökare på varmkorv, saft och kaffe. Dagen till ära var det också gratis att få en datoriserad diagnos på bilens elektronik.
- Det känns bra att få jobba som bilmekaniker igen. Det är det jag är utbildad för, sa Johnny Krukka, som i likhet med arbetskamraten Hans Lundberg senast varit anställd vid Norrbottens Bildemontering i Storsund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om