Nu är slutet nära för Kaniskrogen

Efter årsskiftet öppnar Benny Karlsson och Charlotta Nilsson Kaniskrogen för sista gången. "Det har varit åtta utvecklande år", säger Benny Karlsson.

Kaniskrogen har varit populär både på dagtid och kvällstid. Första januari kickar Benny Karlsson och Charlotta Nilsson igång sista säsongen innan krogen läggs ned. (Arkivbild)

Kaniskrogen har varit populär både på dagtid och kvällstid. Första januari kickar Benny Karlsson och Charlotta Nilsson igång sista säsongen innan krogen läggs ned. (Arkivbild)

Foto: Maria Johansson

Älvsbyn2019-12-03 15:42

I åtta år har Benny Karlsson och Charlotta Nilsson drivit Kaniskrogen och de hade länge hand om hela anläggningen.

– Vi hoppas att vi har varit en bidragande orsak till att få Kanis till vad det är i dag, säger Benny Karlsson.

Varför slutar ni?

– Det är en tuff bransch, det ska man inte sticka under stol med. Sedan är det vissa element som vi har saknat på vägen, där kommunen inte har varit så påstridiga att vara med oss i tankarna om utvecklingen av Kanis. Exempelvis alternativa boenden.

Inför förra säsongen tog kommunen över driften av campingen.

– Jag såg ju att vi fick stå och betala för ett enormt jobb vi gjorde och när vi kände att vi måste få någon form av skälig ersättning för det vi gör valde kommunen själv att kliva in och ta över det här med bokningar och städ. Då kände vi oss lite vingklippta och vi hade ingen dialog hur saker skulle vara efter det, säger Benny Karlsson.

Kontakten med gästerna bröts och krögarna hade ingen koll på hur många gäster som var på väg in.

– När folk ringde fick vi hänvisa till kommunen och det ställde till det eftersom de har mer av ett 07-16-arbete. Den här verksamheten är i gång dygnet runt i princip.

Karlsson menar dock att förutsättningar finns för nya intressenter.

– Absolut. Jag hoppas innerligt att det finns en ny aktör för 2021 och framåt som har ett brinnande intresse för den här typen av jobb. Kanis går att utveckla jättemycket, säger han.

Enligt Annelie Vinsa, vd för Älvsbyns fastigheter, finns det redan intressenter.

– Hur många kan jag inte svara på, men jag bedömer att det finns ett stort intresse. Sedan gäller det att hitta ett bra koncept, men jag tror det blir ett eftersökt objekt, säger hon.

Hon menar att kommunen tog över campingen eftersom parterna inte hittade en bra nivå – men hon ser ändå helst en arrendator för allt.

– De har en naturlig kontakt med husvagnsgästerna och ser mer tydligt vad som händer under dagarna. Det blir lättare om man har allt under samma hatt.

Fastighetsbolaget vill helst ha klart med en ny arrendator innan kommande säsongen är slut.

– Ja, vi borde ha det klart i mars i alla fall. Vi har gått ut med att vi vill ha intresseanmälningar. Det är inte anbud med kronor och ören vi är ute efter, utan mer vad man vill göra och vilken erfarenhet man har, säger Annelie Vinsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!