Leken-andan lever vidare i nya lokaler

Två månader efter att Lekenskolan brann ner till grunden har de tvångsförflyttade klasserna börjat få ordning på tillvaron igen i sina nya lokaler på Bäckskolan.I fredags var det dags för invigning och mingel på "Lilla Leken", som skolan numera kallas.

I ett av treornas klassrum bjöd "Lilla Leken" på mingel med saft, popcorn och salta pinnar, ett uppskattat initiativ av bland andra de här eleverna från olika årskurser.

I ett av treornas klassrum bjöd "Lilla Leken" på mingel med saft, popcorn och salta pinnar, ett uppskattat initiativ av bland andra de här eleverna från olika årskurser.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2009-04-04 09:30

När Lekenskolan blev lågornas rov på söndagskvällen den 1 februari miste 84 elever i årskurserna tre till fem sina arbetsplatser. Det gjorde också deras skolpersonal. Kommun- och skolledning fattade snabbt beslut om att ta avställda Bäckskolan i bruk. Efter en veckas uppvärmning och iodningsställande av lokalerna flyttade klasserna in.
– Första dagarna var det lite kaotiskt, vi hade till exempel bara en tejprulle och en sax att dela på i fyra klasser, men allt har gått över förväntan, berättar Ulrica Viklund, klasslärare i 3 A, när PT dyker upp på fredagens invigningsfest.
– Eleverna har lärt sig en hel del på den här resan. De är mer tacksamma för allt de får numera. ”Oj, får vi en egen sax!” kan de utbrista.
Inbjudna
Redan på inflyttningsdagen myntades namnet ”Lilla Leken”.
– Det har fortsatt av bara farten. Nu börjar det också kännas mer ”hemma”i lokalerna, så därför har vi bjudit in elevernas föräldrar och syskon att komma och se hur vi har det, förklarar Ann-Sofie Ericson, klasslärare för femmorna.
En som hörsammat fredagens inbjudan är Annica Bergdahl, mamma till Ida i klass 3 B och William, 6 år, som ska börja skolan till hösten.
– Först var jag skeptisk till att Lekenskolans klasser skulle flyttas hit, men nu tror jag det kan bli en bra skola, säger hon.
”Får duga”
Eleverna verkar nöjda att ha fått ordning på arbetsmiljön igen.
– Det är ju inte lika fint som på Leken, men det får duga, säger Emilia Karlsson och får medhåll av klasskamraten Alva Eriksson, båda årskurs 5.
Britt Lindgren Blom
britt.lindgren.blom@pitea-tidningen.se
0929–557 23.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om