För att driva en Nationell Idrottsutbildning ställer de olika specialidrottsförbunden som godkänner utbildningen krav på hur verksamheten ska se ut med bemanning och liknande.
– Så vi är hårt uppbundna av de kraven, och uppfyller vi dem inte kan vi inte fortsätta, säger Sture Norén.
Han tror att det i grunden rör sig om ett missförstånd.
– Man har inte alla korten på bordet. Jag tror inte att all information har nått ända fram, det är till stora delar ett missförstånd att det finns något att spara. Kraven är så hårda att det blir en väldigt svår nöt att knäcka.
"Jättestora siffror"
De nya budgetramarna innebär att summan per elev och år går från 73 000 kronor till 60 000 kronor.
– Det är jättestora siffror, och skulle det bli verklighet och något av förbunden skulle komma hit så ser de att vi inte kan upprätthålla de krav som de ställer på oss.
Sture Norén menar att eleverna kommer med interkommunal ersättning.
– Oavsett om du går en idrottslinje eller en vanlig linje i en annan kommun så är det ju hemkommunen som betalar utbildningen. Så alla de här eleverna har ju med sig pengar som bekostar hela deras utbildning. De skulle inte vara här om inte linjen fanns, säger han.
"Känns jättekonstigt"
– Det är inte skattebetalarna i Älvsbyns kommun som fyller något hål här hos oss, utan det här är pengar som varje elev har med sig. De kommer till kommunens kassa, sedan får vi en del av den för att bedriva den här delen av verksamheten, fortsätter han.
Känns det konstigt att be om pengar som era elever drar in?
– Vi har försökt förklara att det är externa pengar, så det känns jättekonstigt. Det är det som gör att jag tror att man tagit beslutet utan tillräcklig kunskap.