Internationella rätter lockade hungriga bybor

Runt femtio olika rätter från hela världen dukades upp under den årliga Matfestivalen i Lomtjärnsparken. "Det är en av sommarens höjdpunkter i Älvsbyn", säger Leif Renberg.

Kön till kupongerna var lång.

Kön till kupongerna var lång.

Foto: Christoffer Markström

Älvsbyn2019-08-24 20:15

Runt 15 olika matsäljare deltog i årets matfestival och många av dem erbjöd minst två, ibland även tre och fyra rätter. Maten köps med kuponger som man löser ut mot pengar. Kön till kupongerna var sällan kortare än tio meter.

Elisabeth Renberg och Leif Renberg var några av de matglada besökarna.

– Vi är här varje år. Vi har köpt fyra kuponger, det får man mycket mat för. Det är helt fantastiskt, man längtar efter det här, säger Elisabeth Renberg.

Paret har en tycker att matfestivalen är en av höjdpunkterna i Älvsbyn under sommaren.

– Vi brukar äta en rätt åt gången för att maximera smaken och känna alla kryddor. Inte sätta ihop en massa rätter på en tallrik som ett julbord ungefär, det blir inte bra. Det är inte schyst mot maten, säger Leif Renberg.

Hoppar man över frukosten en sådan här dag?

– Man tar en slät kopp te (skratt).

Ulla-Britt Norberg och Anita Hedkvist frossade också i den utländska maten.

– Vi är inne på tredje vändan nu. Jag har smakat kyckling och ris från Afghanistan, det var jättegott, säger Anita Hedkvist.

Väninnorna smakade även colombianska piroger.

– De var jättegoda. Jag har även ätit plättar eller vårrullar av något slag, det var en höjdare, säger Ulla-Britt Norberg.

Vågar man testa nytt eller går man på säkra kort från förr?

– Man går lite på säkra kort och lite på nytt, säger Anita Hedkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om