Genom ett skapande skola-projekt som finansieras via kulturrådet har eleverna vid Älvåkraskolan manifesterat för mänskliga rättigheter de senaste veckorna.
Tre dagar har varit vikta till ämnet och i veckan var det dags för den stora finalen.
– Hiphoppen består av fyra olika element och de brukar man säga är dans, musik, konst och språk i form av poetry slam och spoken word, säger samordnaren Lenita Hedqvist.
De har använt de fyra konstuttrycken för att manifestera.
– Det är breakdance, graffiti, spoken word och musikproduktion i form av att de har fått sampla in ljud och musikbilder. Sedan har de fått vara dj också.
Eleverna fick välja vad de vill göra och allra mest populärt var graffiti. Hampus Bergman och Jonathan Winnerskog var två av eleverna som provade konsten för första gången.
– Det var svårare än jag trodde. Vi valde ett ord att utgå i från och sedan skissade vi en bild innan vi fick testa spraya. Sedan gjorde vi skissen på riktigt, säger Hampus Bergman.
Duon var nöjd över resultatet på torsdagen.
– Ja, det blev bra. Det tog typ två-tre timmar att göra den. Det var lika roligt som man trodde att det skulle vara, säger Jonathan Winnerskog.
Efter mingel vid graffitiplanken var det dags för övriga grupper att uppträda inne på Forum.
Nabaa Anwor var en av dem som valde spoken word. Hon framförde sin text inför hundratals elever.
– Vi har inte bara skrivit poesi. Vi har lärt oss hur man ska vara mot varandra, vilket vi faktiskt inte brukar lära oss så ofta i skolan, säger hon.