Glädjefylld skolinvigning

Nya Knutlundmarkskolan invigdes till elever, lärares och politikers stora förtjusning.- Att investera i barnen är också en investering i framtiden, sa Mikael Damberg, gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen.

Barnen applåderade för den nya skolan. Emil Sandin, Viktor Blomkvist, Jonna Jonsson, Alicia Sundström och Hanna Holmsten satt ute med spänd förväntning och lyssnade på politikerna.

Barnen applåderade för den nya skolan. Emil Sandin, Viktor Blomkvist, Jonna Jonsson, Alicia Sundström och Hanna Holmsten satt ute med spänd förväntning och lyssnade på politikerna.

Foto: Joel Gustafsson

ÄLVSBYN2012-09-13 06:00

Elever och lärare har genomfört en lång och stundtals jobbig resa sedan Lekenskolan brann ned 2009.

När William Forsberg och Ellen Hjertberg klippte bandet till nya Knut Lundmarkskolan var
framtiden i fokus.

- När Leken brann upp fick vi gå på Bäckskolan. Nu har vi fått en ny jättefin och modern skola, sa Ellen Hjertberg, nio år.

Damberg hedersgäst
Den nya skolan har toppmoderna pedagogiska möjligheter. Allt från akustikdämpande material som sänker ljudnivån till den digitala "whiteboarden" i varje klassrum där barnen enkelt kan följa lärarens anvisningar.

Ute finns en stor lekpark som stimulerar barnen till att röra sig.

- Sverige behöver investera mer i utbildning. Det här ett sätt från en kommun att visa att kunskap är väldigt viktigt, sa Mikael Damberg, gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen.

Han var speciellt inbjuden för att delta i ceremonin.

- Det är spännande när man bygger en ny skola från grunden. Då kan man fundera över hur man ska bygga skolan för att både skapa trygghet för eleverna och också den bästa lärande miljön, sa Damberg.

"Alla är jättenöjda"
Frågan om skolbygget har stötts och blötts under en längre tid. Nu står den klar och kommunalrådet Bill Nilsson (S) konstaterar också att byggnaden blir billigare än de 60 miljoner den beräknades kosta.

- Alla är jättenöjda och det hörde man på barnen här ute. Det kom till och med barn som gärna ville börja skolan för de såg hur fint det var ute.

Du tror inte de som inte går på nya skolan blir lite avundsjuka?
- Det blir de säkert och det förstår vi. Sen ska vi göra det bästa för att få till de andra skolorna också. Vi håller på att bygga om Bäckskolan till något nytt som också blir jättefint.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om