Den 19-åriga kvinnan sa upp sig strax efteråt eftersom att hon inte orkade jobba kvar. En utredning påbörjades, sen dess har det varit tyst om ärendet.
– Det har inte skrivits nån rapport från mig ihop med chefen eller liknande. Jag har faktiskt inte hört ett ljud förutom att jag fick ett erbjudande om ett samtal med jobbhälsan en månad senare. Jag tycker det är märkligt eftersom att min chef sa upprepade gånger att utredningen var påbörjad och att det skulle följas upp, säger 19-åringen.
Sommarvikariatet i hemtjänsten var hennes första anställning efter gymnasiet och hon var inte med i facket. Kommunal har ändå varit intresserade av att veta mer om händelsen.
– Vi har bara fått muntlig information om vad som hänt. Vi vet inte om det gjorts någon utredning eller om den utredningen är färdig. Men från vår sida vill jag säga att Kommunal aldrig ställer sig bakom sexuella trakasserier. En arbetsplats ska vara trygg, säger Cenneth Johansson, kommunal i Älvsbyn.
Enligt HR-chef Anna-Karin Andersson så är utredningen gjord och är färdig då det alltid måste göras omedelbart. Det har däremot fortfarande inte gjorts någon utredning om hur ärendet har hanterats trots kontroversen.
– Det är så klart jätteviktigt hur man hanterar händelser som dessa och tar lärdom för att se om man kunnat göra någonting bättre. Jag har haft tankar om det men jag har inte kommit till handling med det, säger Anna-Karin Andersson.
Flera insändare till Piteå-Tidningen har skarpt kritiserat kommunens agerande, och missnöjet bubblar också hos kommunens politiker. Under senaste kommunstyrelsen underströk Göran Lundström (C) att ärendet är dåligt skött och han fick medhåll av Orvo Hannlöv (SD).
Centerpartiet har också förberett en så kallad "enkel fråga" att ta upp på måndag när kommunfullmäktige sammanträder. Där kallar de schemaläggningen med mannen för förkastligt.
– Att hon blivit tvungen att jobba med den som hon blivit trakasserad av. Det känns helt galet, säger Berit Hardselius, gruppledare för Centerpartiet.
Centerpartiet vill ha svar på om det är normalt förfarande att schemalägga en anmäld tillsammans med anmälaren, och hur jobbar man annars med rutinerna för att det inte ska hända fler gånger.
– Det är frågor vi inte fick något vettigt svar på när Göran lyfte det på KS. Det ska inte behöva hända igen, säger Hardselius.