Fick kvitto på att politiken är rätt ute om skolmaten

Över 1 200 kommuninvånare i Älvsbyn har skrivit under kravet om att återinföra Bregott och mellanmjölk i grundskolan och förskolan. I tisdags överlämnade initiativtagaren till namninsamlingen Rose-Marie Lundberg listorna till vice ks-ordförande Helena Öhlund (S).

Rose-Marie Lundberg lämnade över 1 200 namnunderskrifter till vice ks-ordförande Helena Öhlund (S).

Rose-Marie Lundberg lämnade över 1 200 namnunderskrifter till vice ks-ordförande Helena Öhlund (S).

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2011-02-16 06:00

Protesterna mot införandet av lättmjölk och Becel i grundskolorna i Älvsbyns kommun har varit starka ända sedan nyheten lanserades efter jullovet (se PT 19 januari och 8 februari). För några veckor sedan beslutade sig fyrabarnsmamman Rose-Marie Lundberg, Älvsbyn, att göra en namninsamling för att få tillbaka de tidigare måltidsalternativen.

- Till min glädje ställde flera affärsmän i Älvsbyn upp på att låta mig sätta ut listor hos dem. När jag nu räknat ihop alla underskrifter ser jag att vi fått ihop 1 227 namn, sa hon vid tisdagens överlämning av listorna till Helena Öhlund.

I det här fallet är politiken redan med på noterna. Som PT nyligen berättat (9 februari) ställer samtliga partier i kommunfullmäktige upp på S-förslaget att grundskolans elever ska ha möjlighet att välja den fetare mjölken och Bregott om de vill, samt att även förskolorna ska återgå till att servera nämnda produkter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om