Elias kalasade på en semla

FETTISDAG. Semlor kan med fördel ätas med hela ansiktet. Åtminstone om man i likhet med Elias Ågren är knappt två år och nybörjare i allt vad fettisdagsfirande heter. I går var han på fest i församlingsgården i Älvsbyn.

Älvsbyn2008-02-06 00:00
ÄLVSBYN (PT)Det var nära att de cirka 200 semlorna som Älvsby församlings husmor Dola Lundström bakat till årets fettisdagslunch inte skulle räcka. Efter bara en timmes servering hade 160 lunchgäster tagit för sig av de traditionella rätterna, där man i vanlig ordning inledde med en portion bruna bönor med fläsk.

Inte alla, förstås. En del föredrog att äta stekt korv istället för fläsk och pasta istället för bönor. Dit hörde bland andra Birgitta Dahlberg, som i år lockat med sig grannen Berit Seger att för första gången uppleva fettisdagslunchen i församlingsgården.

Plats för semla

Premiär var det även för Britt Norman, som blivit inbjuden av mamma Karin Nilsson att följa med.

- Jättegott! Det gäller bara att inte äta så mycket att man inte får plats med semlan, sa Britt Norman medan hon njöt av den klassiska fettisdagsmenyn.

Vid ett annat bord satt en trio Älvsbydamer: Mildred Eriksson, Maj-Britt Nilsson och Lisa Karlsson.

- För oss är det en tradition att gå hit och äta på fettisdag. Det gör vi varje år, förklarade de samstämmigt.

Nöjd nybörjare

En som av naturliga skäl inte hunnit göra fettisdagsfirandet till tradition var Elias Ågren. Att döma av hans nöjda uppsyn, där han satt och kalasade på en semla i mamma Ann-Sofie Ågrens knä, är det dock mycket troligt att han kommer att bli en trogen lunchgäst fram-över.

Behållningen från tisdagens servering gick i sedvanlig ordning till Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om