Ekbergs öppnar nytt på Storgatan

På två veckor har Divines gamla lokaler på Storgatan gått från frisörsalong till konditori. Ekbergs lämnade järnvägsstation av många anledningar och chefen är helnöjd inför nyöppningen.– Här kan man inreda som man vill, säger Michael Bieri.

Många nyfikna Älvsbybor har passerat ­Ekbergs konditoris täckta fönster den senaste veckan. Kaféet tog över lokalen av frisör­salongen Divine.

Många nyfikna Älvsbybor har passerat ­Ekbergs konditoris täckta fönster den senaste veckan. Kaféet tog över lokalen av frisör­salongen Divine.

Foto: Christoffer Markström

ÄLVSBYN2015-12-11 17:14

Ekbergs konditori flyttar sin filial i Älvsbyn från järnvägsstationen till Storgatan. Man har länge väntat på att bygget av det nya resecentrumet ska ge en positiv effekt – men bygget har dragit ut på tiden och Michael Bieri har tröttnat.

– Det hade ju som blivit bättre för oss om det hade blivit av, men det verkar segt. Vi väntade på det men då dök det här upp och då tänkte jag att vi måste ta chansen i stället för att vänta ännu längre och så vet man inte hur det blir, säger han.

"Less på att städa"

Man har även haft problem med inbrott och vandalisering eftersom kaféet har varit kombinerat med järnvägsstationens väntsal.

– Det har varit mycket folk där på natten som egentligen inte är resenärer och som inte ska vara där. Någon gång blir man less på att städa upp det där, på sommaren är det nästan varje dag, säger Michael Bieri.

Lokalen kom lös i mitten på september och i början på oktober blev det klart – men det är de sista två veckorna som har varit mest hektiska.

– Det var ju en frisörsalong här för två veckor sedan.

Öppet helger

– Förutom allt som är gjort i köket har vi målat, lagt nytt golv och satt ihop diskar. Vi har även satt in en ny toalett så att det finns en för kunderna.

Nu har Michael Bieri en större lokal som han dessutom bestämmer själv över.

– Det kunde vi inte i vänthallen eftersom det var en allmän plats. Här kan man inreda som man vill, ha det man vill och göra som man vill, säger han.

Man kommer även att utöka öppettiderna och ha lördagsöppet.

– Eftersom vi är på Storgatan nu så anpassar man ju sig lite efter hur de andra har öppet så klart.

Plats för tre caféer

Under jul har man även öppet söndagar.

Michael Bieri hoppas att man ska kunna konkurrera mer med Centrum och Café Storgatan i och med att man fått ett bättre läge.

Finns det underlag för tre caféer längs Storgatan?

– Det tycker jag. Alla är ju lite olika också. Vi kommer inte vara superfokuserade på mat även om vi har lite sallader och smörgåsar. Centrum är ju berömda för sina paltar och Café Storgatan har ju mycket under kvällstid, så lite skillnad är det ju.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om